Overstappers zorgverzekering kiezen vooral voor naturapolis en tandartsdekking

independerIndepender heeft de 87.221 afgesloten zorgverzekeringen over de periode 11 november tot 24 december geanalyseerd. Hieruit blijkt vooral de naturapolis populair te zijn en de tandartsverzekering als aanvullende dekking.

Voor de zorgpolis 2014 kiest 54% van de overstappers voor een naturapolis. In tegenstelling tot de restitutiepolis bestaat er binnen de naturapolis geen volledige vrijheid om een zorgverlener te kiezen. De verzekeraar heeft contracten gesloten met zorgaanbieders, waarnaar de verzekerden verwezen worden. 9% van de overstappers heeft zelfs gekozen voor een goedkope selectiefpolis. In deze naturaverzekering heeft u als verzekerde een beperkte keuze in aantal ziekenhuizen waar u terecht kunt.

28% van de overstappers koos voor een restitutieverzekering. Dit is een groot verschil met vorig jaar. Toen koos nog 42% voor een restitutieverzekering. In de resterende gevallen werd er gekozen voor een combinatievorm van een natura- en een restitutieverzekering.

De tandartsverzekering wordt bij 54% van de zorgverzekeringen bijverzekerd. Vorig jaar koos 48% van de consumenten nog voor een tandartsverzekering. Opvallend is de sterk afnemende vraag naar fysiotherapie en medische hulp in het buitenland.

Met nog vijf dagen te gaan tot de jaarwisseling lijken meer verzekerden via Independer over te stappen. Uitgaande van voorgaande jaren blijkt dit een goede indicatie te geven van het totaal aantal overstappers. Tot 20 december liep het aantal overstappers nog bijna 10% achter ten opzichte van vorig jaar. Nog vóór Kerstmis is de achterstand alweer volledig ingelopen. Voor de resterende vijf dagen wordt nog een toestroom verwacht. Traditioneel stappen veel verzekerden nog de laatste dagen van het jaar over naar een andere zorgverzekeraar.

Lees ook:Massaal gekozen voor goedkopere dekking zorgverzekering
Lees ook:Zorgverzekering – Half miljoen mensen gaan nog wisselen
Lees ook:Meest gestelde vragen over de zorgverzekering
Lees ook:Minder overstappers naar een andere zorgverzekering
Lees ook:Gas en stroom nog nooit zó goedkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.