Er valt geld te besparen op de reisverzekering

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er grote verschillen zitten in premies voor reisverzekeringen. De duurste reisverzekering blijkt drie keer zo duur te zijn in vergelijking met de goedkoopste.

Hieruit blijkt maar weer dat vergelijken loont. Voor een doorlopende reisverzekering zonder wintersportdekking moet u bij de SNS Bank €50 per jaar betalen. Bij Aegon moet u jaarlijks €179 betalen. Inclusief wintersportdekking bedraagt de premie bij Aon Direct €65 en bij de ING €212. Een vergelijking volledig op prijs is echter niet terecht, want de dekkingen verschillen onderling ook.

Als beste uit de test komen de reisverzekeringen van Univé en Aegon.

Over een reisverzekering wordt vaak gedacht dat het een onzinnige verzekering is. Toch kunt u baat bij deze verzekering hebben. De dekking gaat namelijk verder dan alleen een uitkering bij diefstal en repatriëring bij calamiteiten. De verzekering dekt bijvoorbeeld ook kosten als opsporings- en reddingsacties in het buitenland.

Let wel op de aanvullende dekkingen. Het meeverzekeren van medische kosten is bijvoorbeeld vaak zinloos bij een vakantie in eigen land

Lees ook:Reisverzekering – Je kunt ook te ruim verzekerd zijn!
Lees ook:Kiest u een dure of een goedkope doorlopende reisverzekering?
Lees ook:Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger voor gezin
Lees ook:Reisverzekering afstemmen op je vakantie
Lees ook:Is een reisverzekering noodzakelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.