Kiest u een dure of een goedkope doorlopende reisverzekering?

Inmiddels weet u dat er een fors premieverschil zit tussen de diverse autopolissen en zorgverzekeringen. Uit onderzoek van Independer blijkt dat de reisverzekering de moeite van het vergelijken ook waard is.

Een relatief goedkope verzekering kan over het algemeen niet veel op bespaard worden. Dat geldt niet voor de reisverzekering. Dit komt mede door de diverse keuzes die er gemaakt moeten worden bij het afsluiten van de verzekering. De duurste doorlopende reisverzekering blijkt ruim drie keer zoveel te kosten in vergelijking met de goedkoopste. Dit maakt de vergelijker bekend op basis van 6.000 vergelijkingen. Er is in de vergelijking uitgegaan van verzekeringen inclusief geneeskundige kosten en wintersportdekking met een dekkingsgebied binnen Europa. Het gemiddelde premieverschil bedraagt maar liefst 185%.

De grootste uitschieter was een doorlopende reisverzekering voor een alleenstaande zonder kinderen. De goedkoopste verzekering kost €29,52 per jaar. De duurste verzekeraar vraagt €90,99 voor dezelfde dekking. Sommige verzekeraars vragen een te hoge premie omdat ze standaard een ruime dekking bieden. Hierbij kunt u denken aan een hoge verzekerd bedrag voor bagage, dekking voor gevaarlijke sporten en standaard dekking voor automobilistenhulp.

U kunt besparen op de reisverzekering door alleen te verzekeren wat u daadwerkelijk nodig hebt. Biedt uw verzekeraar een te ruime standaard dekking? Vergelijk uw verzekering en kijk hoeveel u kunt besparen. Nadat de verzekering één jaar heeft gelopen is de polis maandelijks opzegbaar.

Lees ook:Autoverzekering vergelijken op meerdere vergelijkingssites
Lees ook:Er valt geld te besparen op de reisverzekering
Lees ook:Het hele jaar verzekerd reizen – korting bij HEMA
Lees ook:Ga goed verzekerd op wintersport
Lees ook:Besparen op de rechtsbijstandsverzekering

Eén reactie op “Kiest u een dure of een goedkope doorlopende reisverzekering?

  1. Koos

    Mensen die een te dure reisverzekering afsluiten zijn een dief van hun eigen portemonnee. Als je binnen Ned. op vakantie gaat moet je helemaal geen reisverzekering afsluiten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.