Nederlanders sparen gemiddeld 216 euro per maand

De ING heeft ons spaargedrag onderzocht. Hieruit blijkt dat 86 procent van de Nederlanders sparen. Gemiddeld sparen wij 216 euro per maand.

Iets meer dan de helft zet automatisch een vast bedrag opzij. Ongeveer 54 procent van de Nederlanders hebben meerdere spaarrekeningen. Ondanks dat wij zeer actieve spaarders zijn, letten wij nauwelijks op de hoogte van de spaarrente. Slechts een kwart van de spaarders let actief op de hoogte van de spaarrente.

Bij het afsluiten van een nieuwe spaarrekening letten wij actief op de hoogte van de spaarrente, maar na het afsluiten letten wij daar niet meer op. Veel consumenten nemen genoegen met een te lage spaarrente. In veel gevallen kunt u bij dezelfde bank een andere rekening afsluiten, waarbij de spaarrente veel hoger ligt. Door hier verder geen aandacht aan te besteden lopen wij grote bedragen mis aan rente-inkomsten.

Diverse spaarbanken bieden op dit moment weer een spaarrente boven de 2,5 procent. Lange tijd moesten wij genoegen nemen met een spaarrente van rond de 2 procent. Gezien de rente-ontwikkeling zullen de spaarrentes waarschijnlijk nog verder gaan stijgen. De hoogste spaarrente bedraagt op dit moment 3,02 procent.

Lees ook:Geld beschermen tegen inflatie
Lees ook:Spaarrente MoneYou en Aegon Bank omlaag
Lees ook:Hoogste spaarrente blijft laag
Lees ook:Sparen? Kan dat nog steeds?
Lees ook:Maximaal 3 procent spaarrente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.