Beide rekeninghouders moeten Icesave-geld claimen

Icesave spaarders claimden nog lang niet allemaal hun geldDat is misschien wel een aardige eye-opener in de krant. Als je een gezamenlijke rekening bij Icesave had is het niet voldoende om maar één claim in de dienen bij De Nederlandsche Bank. Je moet beide een claim indienen want je kunt allebei voor de helft van het saldo een beroep doen op de garantieregeling. Mijn rekening was van mij alleen, dus ik heb me dit niet eerder goed beseft. Misschien dat dit ook niet helemaal duidelijk is geweest voor de gezamenlijke spaarders? Het kan één van de verklaringen zijn voor het feit dat er 70 miljoen aan spaargeld nog niet geclaimed is bij DNB. Ik wil mijn rekeningnummer wel even doorgeven voor wat er blijft liggen…

Lees ook:Rabo: garantieregeling moet helemaal om
Lees ook:Check goed de rekeningnummers!
Lees ook:5,5% voor twee jaar: nu kan het nog!
Lees ook:DNB gaat voor ons claimen
Lees ook:Spaarders DSB Bank krijgen geld vóór kerst

2 reacties op “Beide rekeninghouders moeten Icesave-geld claimen

  1. Rob Goedhart

    Ook ik heb die ervaring. Terwijl ik nota bene een paar maanden geleden nog naar DNB heb gebeld met de vraag of zowel mijn vrouw als ik een claim in zouden moeten dienen voor onze ‘en/of-rekening’. Toen werd mij verteld dat één aanvraagformulier per rekeningnummer voldoende was. Dus tot nu toe alleen een beschikking op mijn naam gekregen met de helft van ons saldo.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Dat vind ik dan wéér een blunder van DNB. Eerst tegen jou het ene zeggen en dan later in pers aangeven dat mensen misschien niet weten dat ze allebei een claim moeten doen. Slordig hoor!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.