Mjin eigen bedrijf: prioriteiten

Een eigen bedrijf betekent prioriteiten stellenPrioriteiten stellen is voor iedereen belangrijk. Soms zijn die ook zo helder dat je er geen moment over nadenkt. Als er iets met de kinderen is maakt dat al het andere volkomen oninteressant. Dus toen ik gisteren voor een naar onderzoek met m'n jongste in het ziekenhuis was, heb ik geen seconde nagedacht over GeldKennis.

Op andere momenten moet je heel bewust prioriteiten stellen. Dan heb je zoveel te doen dat er niets anders op zit dan even afstand nemen, inventariseren wat er allemaal moet gebeuren en in dat alles een volgorde van werken vinden. De één doet dat in z'n hoofd, ik doe dat vaak met lijstjes.

Met je eigen bedrijf heb je vaak meer op dat lijstje staan dan wanneer je voor een werkgever bezig bent. Je bent immers niet alleen bezig met het uitvoeren van het werk, maar ook met administratie, klantenwerving, steeds nadenken over welke kant je op gaat. Als je niet oppast ben je alleen nog maar aan het werk. Dat is een valkuil waar je niet (te lang) in moet trappen, ook tijd voor jezelf moet een prioriteit zijn.

Omdat het mijn eigen bedrijf is ben ik nu (nog) geneigd om alles wat op mijn weg komt aan te pakken. Het is natuurlijk heel eng om 'nee' te zeggen op een potentiële opdracht want wie weet hoeveel spijt je daarvan krijgt. Toch zal dat op een gegeven moment wel moeten. Je kunt niet alles doen en als je wel veel mogelijke opdrachten tegenkomt moet je dus soms nee zeggen. En ook dat heeft met prioriteiten te maken. Welke kant wil ik op met mijn bedrijf? Past deze opdracht daarbij of niet? Levert de opdracht genoeg op of niet? Financieel – of op een andere manier.

Lees ook:Mijn eigen bedrijf: markt onderzoeken
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: niets nieuws
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: flexibiliteit en verantwoordelijkheid
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: waarom?
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: administratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.