Mijn eigen bedrijf: waarom?

Waarom ben ik mijn eigen bedrijf begonnen? Waarom kies ik ervoor om de zekerheid van een loondienstverband met secundaire arbeidsvoorwaarden, vakantiedagen, doorbetaling bij ziekte, pensioen en ga zo maar door op te geven? Dat zal voor iedere ondernemer anders zijn, maar ik heb me nooit voor langere tijd 100% goed gevoeld in een baan. En ik heb er nogal wat gehad!

Na jarenlang jobhoppen zei mijn lief: “jij hebt ook helemaal geen ambitie”. Niet leuk om te horen, maar hij had gelijk als je keek naar het werk dat ik deed. Dat heeft me aan het denken gezet en binnen no time had ik bedacht waar ik dan wel passie voor voelde. En passie is wat ik wil voelen bij wat ik doe. Ik wil niet jaar in jaar uit naar hetzelfde kantoor gaan om daar geld te verdienen zodat ik in m’n vrije tijd leuke dingen kan doen. M’n dagelijks werk wil ik ook echt leuk vinden!

Buiten het zoeken van m’n passie heeft de keuze voor een eigen bedrijf voor mij ook te maken met vrijheid en zelfstandigheid. Als ik iets bedenk kan ik het zo uitvoeren. Wil ik het over een paar maanden anders, dan doe ik dat. Ik hoef niet meer te overleggen met leidinggevenden, ik kan m’n eigen beslissingen nemen. Zal ook zelf op m’n snoet gaan bij foute keuzes. En wil ik andere of nieuwe dingen doen? Dan hoef ik geen nieuwe baan te zoeken – ik hoef alleen nog maar op zoek naar opdrachtgevers.

Gisteren ben ik bij de Kamer van Koophandel geweest om GeldKennis in te schrijven. Dat maakt het wel heel echt en geeft een fantastisch gevoel. Dat gevoel, daarom!

Lees ook:Nieuw op woensdag: Mijn eigen bedrijf
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: markt onderzoeken
Lees ook:Mjin eigen bedrijf: prioriteiten
Lees ook:Werken niet altijd aantrekkelijk voor gerechtigde op een WW-uitkering
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: opdrachten afwijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.