Mijn eigen bedrijf: flexibiliteit en verantwoordelijkheid

GeldKennisDat is wel even wennen met een eigen bedrijf. Je hebt opdrachtgevers en daarmee maak je afspraken. Die moet je nakomen, of je nou ziek bent of geen kinderopvang hebt of wat dan ook. Die verantwoordelijkheid heb je genomen dus daar zorg je voor. Ziekmelden of vrij nemen is er niet meer bij. Op vakantie gaan betekent heel hard vooruit werken (voor zover mogelijk) en anders geen inkomen.

Nu ik naast mijn eigen bedrijf nog even een werkgever heb, neem ik vrij bij m'n werkgever om de opdrachten vaart te geven. En als de gastouder van de kinderen op vakantie is neem ik ook vrij van m'n werkgever, want m'n GeldKennis-afspraken moet ik natuurlijk gewoon nakomen.

Ach, het is even schipperen maar nu heb ik ook alles bij elkaar eigenlijk teveel verplichtingen. Dat wordt straks – als m'n dienstverband afgelopen is – anders. Dan moet ik nog steeds al m'n afspraken nakomen maar ben ik wat flexibeler in de inrichting daarvan. Gewoon: meer beschikbare uren dus meer ruimte.

Die flexibiliteit zie ik als een enorm voordeel van m'n eigen bedrijf. Het is natuurlijk wel afhankelijk van wat je voor activiteiten hebt, of je helemaal zelf kunt indelen wat je wanneer doet. Maar dat is wel het voordeel van schrijven: al doe ik het midden in de nacht!

Lees ook:Mijn eigen bedrijf: helemaal los
Lees ook:Mijn eigen bedrijf: niets nieuws
Lees ook:Met uitkering makkelijker lenen voor eigen bedrijf
Lees ook:Mijn eigen zaak: vakantie nemen
Lees ook:Mjin eigen bedrijf: prioriteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.