Zorgverzekering – 1 miljoen overstappers

Mijngeld.blog.nlIn de laatste twee maanden van 2015 zijn één miljoen Nederlanders overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dit is iets minder dan verwacht door de zorgverzekeraars, maar het komt wel ongeveer overeen met voorgaande jaren.

Sinds 2006 kan iedereen kiezen bij welke zorgverzekeraar een zorgpolis wordt afgesloten. Overstappen kan een grote jaarlijkse besparing opleveren. Iedere jaar blijkt weer dat ongeveer 6% van de Nederlanders overstapt. Dit jaar kwam het aantal uit op 6,3%. Dit komt ongeveer neer op één miljoen Nederlanders.

Het aantal overstappers is waarschijnlijk afgeremd door de commotie over de budgetverzekering en doordat het nog niet zeker was of alle verzekeraars vóór 1 januari wel met alle ziekenhuizen afspraken konden maken. Uit angst besluiten veel verzekerden jaarlijks om te blijven zitten bij de huidige verzekeraar. Dat is jammer, want ze laten veel geld liggen.

Vooral de budgetverzekering werd gemeden
De meeste overstappers hebben als belangrijkste motivatie de hoogte van de premie. Eerdere jaren werd er vaak gekozen voor de budgetverzekering, maar voor het verzekeringsjaar 2016 was deze zorgverzekering minder populair. Verzekerden gaven de voorkeur aan een hogere eigen risico om toch te besparen op de uitgaven.

Wat houdt de budgetverzekering in?
Het is een volwaardige zorgverzekering. Het belangrijkste verschil met de andere verzekeringsvormen is de keuzevrijheid. Als verzekerde op een budgetverzekering mag je mogelijk voor een medische behandeling niet naar de plaatselijke ziekenhuis. De verzekeraar heeft namelijk maar met een beperkt aantal zorgverleners afspraken gemaakt. De budgetverzekering hoeft per definitie dus geen slechte keuze te zijn.

Lees ook:Minder overstappers naar een andere zorgverzekering
Lees ook:Zorgverzekering – Half miljoen mensen gaan nog wisselen
Lees ook:Overstappers zorgverzekering kiezen vooral voor naturapolis en tandartsdekking
Lees ook:Biedt jouw zorgverzekering vrije zorgkeuze?
Lees ook:Eigen risico zorgverzekering gespreid betalen

Eén reactie op “Zorgverzekering – 1 miljoen overstappers

  1. Peter

    Ik ben zelf ook overgestapt. Het wordt allemaal steeds duurder. Ben erg blij dat ik de verzekeraars even vergeleken heb, want ben nu 20 euro p/m goedkoper uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.