Verzekeraars beloven minder kleine lettertjes

euro'sDe polisvoorwaarden zijn soms onbegrijpelijk en vol met onduidelijkheden. Verzekeraars hanteren vaak onleesbare verzekeringsvoorwaarden om zich in te dekken. Door tactvolle omschrijvingen vallen bepaalde schadegevallen niet onder de dekking. Verzekeraars beloven beterschap in 2016.

Verzekeraars gaan proberen om duidelijkheid te scheppen door standaard iconen te gebruiken. In één oogopslag moet duidelijk worden wat er wel en niet verzekerd is. Dit heeft het Verbond van Verzekeraars onlangs bekend gemaakt. De icoontjes worden ingezet voor de vijftien meest gangbare verzekeringen voor particulieren. Hierbij kun je onder andere denken aan de autoverzekering, inboedelverzekering en de opstalverzekering.

Duidelijkheid creëren met verzekeringskaarten
Er zijn digitale documenten gemaakt die verzekeringskaarten genoemd worden. Door gebruik te maken van icoontjes kunnen verzekeringen onderling ook beter vergeleken worden. Het is voor particulieren moeilijk om verzekeringen onderling te vergelijken, omdat er naast de premie ook gekeken moet worden naar de dekking. In hoeverre het particulieren daadwerkelijk gaat helpen bij het inzichtelijk krijgen van de polisvoorwaarden, is nog maar de vraag.

Polisvoorwaarden komen op grote lijnen overeen
Als je een autoverzekering afsluit let je vooral op de premie. Dat is ook logisch, want verzekeraars hanteren vaak gelijke omschrijvingen van het soort verzekering. Een WA Casco autoverzekeraar bij verzekeraar X zal qua polisvoorwaarden nauwelijks afwijken van de voorwaarden van dezelfde verzekering bij verzekeraar Y. Toch kun je niet stellen dat de duurste autoverzekering ook de meest uitgebreide dekking biedt. Het blijft een kwestie van goed vergelijken.

Lees ook:Verzekeraars hanteren trucjes met de autoverzekering
Lees ook:Bespaartip: autoverzekering onder de loep nemen
Lees ook:Autoverzekering vergelijken op meerdere vergelijkingssites
Lees ook:Besparen op één van de duurste verzekeringen – de zorgverzekering
Lees ook:Goedkoopste autoverzekering kan de beste keuze zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.