Autoverzekeringen vergelijken bespaart vele euro’s

Je kunt veel geld besparen door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Maar de beste en goedkoopste autoverzekering van dit moment, hoeft niet de beste keuze te zijn voor volgend jaar. Door jaarlijks te vergelijken, kun je veel geld besparen.

Bij het streven naar de laagste prijs, moet je nooit de kwaliteit van het product uit het oog verliezen. De kwaliteit van de verzekering kun je onder andere opmaken uit de voorwaarden. Het is alleen onmogelijk om als individu alle autoverzekeringen op voorwaarden met elkaar te vergelijken. Gelukkig hoef je dat tegenwoordig ook niet meer te doen, je kunt namelijk eenvoudig vergelijken via het internet.

Tevreden met de huidige autoverzekering

Veel verzekerden blijven zitten waar ze zitten, want de service en de kwaliteit van de verzekeraar is goed. Dit is inderdaad een erg goede reden om bij de huidige verzekeraar te blijven, maar tegen welke prijs? Tevreden klanten gaan niet overstappen voor een paar euro op jaarbasis, maar wat is het omslagpunt? Ben je bereid om jaarlijks € 100 extra te betalen omdat je tevreden bent met de huidige verzekeraar? Ook tevreden klanten doen er verstandig aan om de verzekering en de premie te vergelijken met andere verzekeraars.

Jaarlijks de autoverzekering tegen het licht houden
De autoverzekering kent een contractperiode van één jaar. Omdat je waarschijnlijk te maken hebt met een opzegtermijn van één maand, moet je ruim voor de premievervaldatum jouw polis kritisch gaan bekijken. Daarnaast moet je ook kijken of de dekking die je hebt voor de auto nog de juiste is. Moet de auto nog steeds de meest uitgebreide dekking hebben? Of zal een beperkte (goedkopere) dekking verstandiger zijn, in verband met de beperkte dagwaarde van de auto?

Hoeveel geld kan ik besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar?
Het vergelijken van de premies die verzekeraars vragen voor een soortgelijke verzekering, leert dat de verschillen groot zijn. De duurste verzekeraar kan het drievoudige vragen van de premie die de goedkoopste verzekeraar hanteert. Toch wil het prijsverschil nog niet zeggen dat de duurdere verzekeraar de beste voorwaarden biedt.

Oudere auto’s niet meer WA-Casco verzekeren

Je bent verplicht om voor de auto een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die door jouw toedoen aangericht is aan derden. Dit is ook gelijk de goedkoopste dekking. Je kunt er ook voor kiezen om daarnaast een dekking af te sluiten met beperkte cascodekking. Binnen deze dekking neemt de verzekeraar kosten voor haar rekening die bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door brand, diefstal en ruitbreuk. Niet gedekt is schade aan jouw auto, die is ontstaan door een oorzaak die jou wordt toegerekend. Hiervoor moet de uitgebreide casco (WA-Casco) worden afgesloten.

 

Lees ook:Geld besparen op de autoverzekering
Lees ook:Auto WA Casco verzekeren of duurder WA verzekeren?
Lees ook:Vergelijken zorg- en autoverzekering loont
Lees ook:Goedkoopste autoverzekering kan de beste keuze zijn
Lees ook:Independer biedt extra uitgebreide WA autoverzekering aan

3 reacties op “Autoverzekeringen vergelijken bespaart vele euro’s

  1. JUMBOPOLIS

    Wij onderstrepen deze reacties,
    vergelijk bij ons tientallen maatschappijen in enkele minuten,

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

    Geen auto meer dus ik bespaar nog meer !

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rob

    En dan te bedenken dat veel verzekeraars nog steeds verlies lijden op autoverzekeringen. De premies zullen lekker door blijven stijgen..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.