Tandartsdekking eigenlijk onzin?

Grappig fenomeen wel waar Independer op wijst. Natuurlijk in samenspraak met Radar, waar het vorige week in de uitzending was. Maar wie het dan ook aanzwengelt, ik zal eerlijk zeggen dat ik er zelf nog niet zo naar gekeken had. Veel aanvullende tandartsdekkingen in zorgverzekeringen zijn eigenlijk onzinnig voor mensen met een gezond gebit. Helemaal omdat die vaak kiezen voor een verzekering met een maximale dekking van een paar honderd euro. Mocht er dus echt iets aan de hand zijn, dan moeten de kosten alsnog zelf opgehoest worden. Dus waarom dan nog die tandartsdekking afsluiten?

Overigens heb ik dat stukje van Radar dan even bekeken, maar het voorbeeld daarin vond ik wel wat gek. Een man die weet dat hij twee kronen nodig gaat hebben, nu geen tandartsverzekering heeft en het dan vreemd vindt dat zijn ziektekostenverzekeraar hem misschien wel zal weigeren. Of in ieder geval drie jaar vastlegt. Dat is toch niet gek? Het is immers eigenlijk geen verzekering – er is geen sprake van een onvoorzien voorval: hij weet al dat die kosten gemaakt moeten gaan worden. Net zoiets als een opstalverzekering afsluiten voor een huis dat al in brand staat.

Independer is natuurlijk erg actief op het gebied van nieuws over zorgverzekeringen op het moment:

  • 57% vindt keuzevrijheid belangrijker dan premie zorgverzekering
  • Verhogen eigen risico zorgverzekering loont alleen voor gezonde mensen
  • Salland best gewaardeerde zorgverzekeraar

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Independer. Ook concurrent Verzekeringssite is druk met nieuws over de zorgverzekeringen.

Misschien ga ik toch maar eens tijd maken om de polis die we vandaag van onze huidige zorgverzekeraar hebben ontvangen eens te vergelijken met de rest van de markt.

Lees ook:Is een aanvullende zorgverzekering een goede toevoeging?
Lees ook:De juiste zorgverzekering zorg voor een gratis beugel
Lees ook:Weinig wisseling van zorgverzekeraar
Lees ook:Nu geld besparen door een andere zorgverzekering af te sluiten
Lees ook:Zorgverzekering zonder korting?

0 reacties op “Tandartsdekking eigenlijk onzin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.