Voor een lening meer betalen

Op Nu.nl staat in een artikel dat het lenen van geld duurder moet gaan worden volgens de internationale bankenorganisatie Bank for International Settlements (BIS). Dit moet gebeuren om de stijgende inflatie in de hand te houden.

Doordat de economie aan het herstellen is, en door de gestegen prijzen voor energie en voedsel bestaat het gevaar van een toenemende inflatie. Het gevolg is dat een lening duurder moet gaan worden.

De economie zal mogelijk hersteld zijn in vergelijking met voorgaande jaren, maar de toekomst ziet er nog niet zo rooskleurig uit. Het is maar afwachten wat ons de komende maanden en jaren nog staat te wachten staat.

Volgens BIS moet de marktrente nog verder gaan stijgen, hierdoor zal de rente op leningen ook gaan stijgen. Het lijkt mij logisch dat hierdoor de spaarrentes ook omhoog gaan.

Lees ook:Inflatie: Wat het is en hoe het werkt
Lees ook:Energierekening weer omhoog!
Lees ook:Geld beschermen tegen inflatie
Lees ook:2012: Premie zorgverzekering omhoog, zorgtoeslag omlaag
Lees ook:Lenen is goedkoper geworden ten opzichte van sparen

4 reacties op “Voor een lening meer betalen

  1. Lenen BKR

    Na de recentelijke economische crisis van bijna 4% in 2009 is de economie vorig jaar in 2010 een klein beetje gestegen met een krappe 2%. Zonder maatregelen van de politiek zou het nog minder zijn.
    Begin 2011 is de economie wederom met een krappe 1.5 % gestegen en men verwacht dat deze trend zich langzaam voortzet.

    De rente op leningen zullen stijgen waardoor er weer een grote bevolkingsgroep benadeeld zal worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Snel geld lenen

    Dit klop, bij snel geld lenen bijvoorbeeld en dan met namen online, zie je een lichte stijging van de rente’s die worden gevraagd over diverse soorten leenvormen. Gelukkig heb ik via een site die over snel geld lenen gaat nog aanbieders gevonden die dezelde rente hanteren als een jaar geleden snel geld lenen

      /   Beantwoorden  / 
  3. stadsbank van lening

    Momenteel is de rente aan het stijgen, nog niet veel maar de rente op leningen en hypotheken is aan het stijgen. Bij de stadsbank van lening zijn de rentes vaak laag, doordat je een onderpand afgeeft, is het risico in feite afgedekt en kan er een lagere rente gegeven worden. De spaarrentes zie ik trouwens ook omhoog gaan, maar het zal nog lang duren voordat we weer rentes van 8% of meer krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Geld lenen vandaag

    Geld lenen gaat steeds moeilijker, de schuld wordt gegeven aan de financiële crisis maar als je naar de bank om de hoek gaat voor een geldlening dan krijg je het gewoon niet voor elkaar!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.