Vastgezet bij DSB Bank

DSB Bank zet je graag vastIk blijf achterdochtig bij de naam DSB Bank dus de kop “Vast bij DSB” triggerde mij wel. In dat artikel op Overgeld gaat het over de wijziging van de voorwaarden van vaste termijndeposito’s bij DSB Bank. Deze deposito’s worden sinds die wijziging automatisch verlengd voor dezelfde periode.

Dat klinkt wel leuk, maar betekent dat je voor dezelfde termijn vastzit als je niet uiterlijk een week voor de afloopdatum schriftelijk hebt aangegeven iets anders te willen. Nu weet ik niet hoe het voorheen was, maar ik neem even aan dat er toen niets gebeurde totdat duidelijk was wat men met het geld wilde. Of automatische overboeking naar een vrij opvraagbare rekening. Dat vind ik persoonlijk een stuk klantvriendelijker.

Ik vind dat addertjes onder het gras, net als de opnamekosten van het Internet TOPsparen van DSB Bank. Daar trappen volgens mij best veel mensen in terwijl je absoluut niet weet of je er goed aan doet. Immers, je betaalt bij opname altijd 1% kosten maar de rente is variabel. Gaat DSB straks de rente, die nu leuk in de markt ligt, verlagen – zit je er zo vast als wat omdat je anders 1% kwijt bent. Bah.

Lees ook:Hogere rente voor 65-plussers?
Lees ook:Schokkende leenconclusies
Lees ook:Het geheim van Scheringa
Lees ook:Rentebericht: hoge rente op achtergesteld deposito
Lees ook:7% rente op je spaarrekening?

0 reacties op “Vastgezet bij DSB Bank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.