Wordt de autoverzekering duurder door het elektrisch rijden?

De opkomst van de elektrische auto is niet meer te stuiten. Er rijden nu iets meer dan 10.000 van deze auto’s rond. Een verdere stijging van het aantal zou effect kunnen hebben op de hoogte van de premies voor de autoverzekering.

Van de auto’s die in Nederland rondrijden is 0,13% een elektrische auto. Enkele verzekeraars hebben er al speciale autoverzekeringen voor ontwikkeld. Deze polissen bieden afwijkende dekkingen zoals slepen naar de dichtstbijzijnde laadpaal. Volgens Wegwijs.nl zal de elektrische auto uiteindelijk een verhogend effect kunnen hebben op de premies voor de autoverzekering. Er is op dit moment nog onvoldoende data bekend om een conclusie te kunnen trekken, maar de voortekenen laten een stijgende schadelast zien.

De stijgende premie zal veroorzaakt kunnen worden doordat de auto’s goed de waarde lijken vast te houden. Als de dagwaarde hoog blijft moet er bij diefstal of een total loss schade hogere bedragen uitgekeerd worden. En als bij een schade de accu beschadigd raakt, kan de kostenpost oplopen tot €9.000 alleen al voor de accu. Daarnaast hebben deze auto’s ook een langere remweg in vergelijking met de auto’s met verbrandingsmotoren. Dit wordt veroorzaakt doordat de elektrische auto’s zwaarder zijn. Wat volgens mij ook mee kan spelen is de stilte van de auto. Voetgangers en fietsers kunnen de elektrische auto niet aan horen komen.

Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?
Lees ook:Besparen op de autoverzekering – kies de juiste dekking
Lees ook:Auto uitlenen? U blijft verantwoordelijk
Lees ook:Benzine duurder, LPG goedkoper
Lees ook:Nieuwe auto kopen? Niet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.