Sparen bij de Belastingdienst afgelopen?

belastingdienstDoor een vordering op de Belastingdienst uit te stellen naar de toekomst, kunt u een hoge rente vangen van de Fiscus. Er zijn nu plannen om dit voordeel om te zetten in een voordeel voor de schatkist.

Op dit moment vergoedt de Belastingdienst 2,5 procent rente op vorderingen die u later ontvangt. Op het moment dat zij vorderingen op u hebben, brengen zij u 2,5 procent in rekening. Tot dusver lijkt het mij redelijk, maar volgens de Telegraaf wil Kamerlid Wouter Koolmees deze regeling veranderen in het nadeel van de belastingbetaler. In de toekomst wil hij de rentevergoeding voor de belastingbetaler verlagen naar één procent. Op het moment dat de Fiscus een vordering op u heeft, blijft het tarief van 2,5 procent gelden!

Een paar jaar geleden was er veel aandacht voor de hoogte van het percentage “vergoeding” door de Fiscus. Deze was namelijk eerst zo hoog dat het zeer goed uit kon om vorderingen bij de Belastingdienst te houden. Per 2007 bedroeg de vergoeding maar liefst 5,4 procent, en één jaar later zelfs 5,45 procent.

Het plan moet in 2017 onze schatkist €344 miljoen hebben opgeleverd. In de jaren 90 hebben ze een vergelijkbaar plan willen doorvoeren, maar dat is toen niet gelukt. Ik denk niet dat het de bedoeling is om de belastingbetalers te belazeren op deze manier.

Lees ook:Zet je geld bij de Belastingdienst: toprendement!
Lees ook:Eventueel noodbetaling door fiscus
Lees ook:Icesave, geld terug voor gemeenten?
Lees ook:Heffingsrente Belastingdienst omlaag
Lees ook:Een incassobureau heeft niet altijd gelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.