Supermarkten zonder cash?

Geen cash meer aan de kassa?Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere stelt voor dat er in de supermarkten geen cash meer onder handbereik is. Er worden de laatste tijd veel overvallen gepleegdop supermarkten in Almere – vandaar. En dan? Iedereen verplicht aan de PIN? Of terug naar het oude kruidenierssysteem van kopen op rekening?

Het is wel goed bedoeld natuurlijk – ze wil van die overvallen af. Maar als de crimineeltjes van Almere het geld niet meer bij de supermarkten kunnen halen zoeken ze wel andere doelwitten. Dus daar los je het probleem niet mee op. Oppakken en zwaar straffen, die grapjassen. Dat is volgens mij een betere oplossing.

En bovendien: helemaal zonder cash is toch niet haalbaar? Wat als je PIN-pas het even niet doet? Of er een PIN-storing is? 

Misschien inderdaad met een soort van ‘op rekening kopen’. Maar dan krijgen ze weer te maken met slechte betalers en moeten daar weer incassobureaus naartoe gestuurd worden. Met alle kosten die daarbij horen.

Prepaid boodschappen doen misschien? Oh ja, dat kan al – door te chippen. Maar dan zit je weer met die technologie die je in de steek kan laten. Bijzonder vervelend als je met een volle kar boodschappen voor de kassa staat.

Ik denk dat cash als alternatief niet weggehaald kan worden uit de winkels voor dagelijkse aankopen. Of heb jij een goed idee?

Lees ook:Gaat cash geld uitsterven?
Lees ook:Incassokosten niet zomaar betalen
Lees ook:Gehaast boodschappen doen kost extra geld
Lees ook:Klanten van DSB niet uit huis zetten
Lees ook:Supers weer in prijzenslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.