Gehaast boodschappen doen kost extra geld

statiegeldIemand die onder tijdsdruk boodschappen doet, geeft gemiddeld meer geld uit. U neemt in de haast namelijk niet de tijd om te gaan vergelijken.

Boodschappen doen is voor de meeste consumenten geen hobby. Het kost ons ook veel van onze zeer schaarse beschikbare tijd. Wij moeten de tijd verdelen over de verplichtte tijdsbestedingen zoals werk, maar ook ’s avonds zit de planning vaak vol. Indien u de tijd neemt om u eerst te verdiepen in de aanbiedingen van de diverse supermarkten, kunt u veel geld besparen. U moet wel bereid zijn om meerdere winkels af te lopen om uw boodschappen bij elkaar te krijgen.

Ga voor de laagste prijs
Voor bepaalde producten kiest u gewoon standaard voor het A merk, omdat u verwacht dat u hiermee een beter product koopt. Tegenwoordig kunt u zeer goede producten krijgen voor een lagere prijs. Dit geldt vooral voor de producten van het huismerk. De fabrikanten proberen u met een relatief goedkoop, maar zeer goed huismerk te binden aan hun supermarkt. Door niet altijd voor het duurste merk te gaan, kunt u eenvoudig tien tot twintig procent besparen op uw wekelijkse boodschappen.

Gadgets
De laatste jaren is er ook een ware strijd gaande tussen supermarkten met gadgets. Op deze manier proberen ze klanten te binden aan het concern. De rol van kinderen hierin lijkt steeds belangrijker te worden. De smurfen en de wuppie actie van de Albert Heijn beweegt ouders naar deze winkel onder druk van de kinderen.

Lees ook:Supermarkten zonder cash?
Lees ook:Hoogste spaarrente krijgt u in de supermarkt
Lees ook:Supers weer in prijzenslag
Lees ook:Afdingen in Turkije
Lees ook:Supermarkten draaien weer recordomzet

Eén reactie op “Gehaast boodschappen doen kost extra geld

  1. Astrid

    Volledig mee eens. Ik check altijd van tevoren aanbiedingen (bijv. op http://www.folderscan.nl ) en weet op die manier behoorlijk te besparen op mijn wekelijkse boodschappen. Plus natuurlijk de eenvoudige regel: nooit boodschappen doen met een lege maag, want je koopt veels te veel :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.