IJsland gaat verplichtingen nakomen!

IJslandse banken lijden onder kredietcrisisWe waren natuurlijk al volledig opgelucht door het feit dat de Nederlandse regering heeft toegezegd dat het hele Icesave-tegoed tot €100.000 onder de Nederlandse depositogarantieregeling vergoed wordt. Maar ik vind het ook wel erg prettig om te lezen dat IJsland toch gewoon haar verantwoordelijkheid neemt en alle verplichtingen tegenover Nederlandse spaarders zal voldoen. Nederland helpt IJsland door het geld aan ze uit te lenen.

Hoe gaat dit nu in de praktijk werken? Het lijkt erop dat we alsnog ons geld van IJsland krijgen maar dat het dan uit een pot komt die geleend is van Nederland. Of krijgen we het van De Nederlandsche Bank en verrekenen ze dat dan onderling? Nou ja, we zouden de komende week bericht krijgen over onze Icesave-rekening dus daar wachten we dan nog maar even op.

Zoals Wouter Bos heeft gezegd: linksom of rechtsom, we krijgen ons geld terug. Hij gaf aan: "De IJslandse regering begreep ook wel dat het de outcast van de westerse wereld zou worden als men niet aan zijn verplichtingen zou voldoen."

Lees ook:Afwachten in de ijskast
Lees ook:Krijgen we ons geld nou toch nog uit IJsland?
Lees ook:DNB gaat voor ons claimen
Lees ook:IJslanders zijn tegen terugbetaling van Icesave tegoeden
Lees ook:Het BKR meldt meer betalingsachterstanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.