Zelfs 5,5% kan makkelijk bij NIBC Direct

NIBC Direct geeft ook hoge rente op deposito'sNIBC Direct was groot nieuws deze week: als Nederlandse bank ging deze spaartak van de zakenbank NIBC de strijd aan met Icesave. Op vrij opvraagbare internetspaarrekeningen biedt ze dezelfde rente als onze IJslandse vrienden: 5,25%. Wat een beetje onderbelicht is gebleven zijn de depositorentes. Nu denk je bij een deposito meestal aan het jarenlang vastzetten van je geld. Maar zo lang is helemaal niet nodig.

Je kunt bij NIBC Direct je centen ook voor 3 maanden wegzetten, en dan krijg je een rente van 5,5%. Bij veel banken gelden voor dergelijke korte termijnen hoge minimale inlegbedragen. Dat is hier ook al niet van toepassing: het kan al vanaf €1.000.

Natuurlijk moet je niet al je spaargeld vastzetten maar drie maanden is wel goed te overzien. Op die manier kun je dus wel leuk even wat extra rente boeken. En over drie maanden kijk je gewoon weer wat het renteniveau is dat ze dan aanbieden.

NIBC moet wel echt zitten te springen om geld zeg – zulke rentes bood niemand in de Nederlandse markt tot nu toe. Zullen anderen meegaan of gaan de grootbanken er vanuit dat mensen NIBC toch een te groot risico vinden?

Prijsvechters als NIBC Direct en Icesave weten dat ze shoppers binnenhalen. Mensen die eigenlijk steeds op zoek zijn naar de hoogste rentepercentages en hun geld zonder pardon weer overboeken naar een ander als je niet meer de sterkste rente biedt. Het is dus wel vluchtig geld en als je de strijd eenmaal bent aangegaan moet je wel mee blijven doen.

Ik ben bijvoorbeeld benieuwd hoeveel er nog over is van de spaarkapitalen die bij de verschillende prijsvechtende Turkse en Russische banken is neergezet. AK Bank, Credit Europe (voorheen Finansbank), DHB Bank (DemirHalk) en Amsterdam Trade Bank… zullen ze nog iets over hebben gehouden aan voorlopersrol in de spaaroorlog? Of zijn mensen na een eenmalige zoekactie naar de hoogste rente toch weer gemakzuchtig en blijft het geld er gewoon hangen? Dat is natuurlijk wel waar die banken op hopen!

Zie ook:
- Kredietbeoordeling NIBC verlaagd
- Blijft NIBC Direct jouw keuze?
- Wie is het Gouden Spaarvarken?
- Kan NIBC DIrect jou overtuigen?

Lees ook:Spaargeld ook weg bij Turkse prijsvechters?
Lees ook:Met z’n drieën op één
Lees ook:Spaarrente MoneYou per maandag omlaag
Lees ook:Nieuwe Nederlandse spaarrekening: 5,25%!
Lees ook:Wij garanderen Duits spaargeld…

13 reacties op “Zelfs 5,5% kan makkelijk bij NIBC Direct

  1. Patrick

    NIBC zit ook erg te springen om geld. Door de kredietcrisis is de bank afgewardeerd tot BBB- status geloof ik (weet niet helemaal zeker meer, maar kan makkelijk gecontroleerd worden) en omdat de markt voor asset backed products helemaal op slot zit moeten banken op een andere manier worden opgehaald. Ik weet alleen niet of ik mijn (spaar) geld daar neer zou zetten, en zo ja of ik dan meer zou neer zetten dan de garantieregeling.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    Zelf zou ik me ook houden aan de grenzen van de garantieregeling ja. Ik ben wel benieuwd of NIBC Direct net zo’n vliegend succes wordt als Icesave – of nog groter – en of ze met NIBC Direct veel geld weer weghalen bij Icesave!

      /   Beantwoorden  / 
  3. jan van heemskerk

    NIBC lijkt niet echt een valide bank. Wie de moeite neemt om even te googlen op NIBC komt het volgende artikel tegen uit de FD van april 2008: http://www.fd.nl/artikel/8737849/nibc-ligt-infuus-ecb
    “NIBC moet volop gebruikmaken van de leenfaciliteit van de Europese Centrale Bank om aan zijn betaalverplichtingen te blijven voldoen. Alleen door de komende twaalf maanden meer dan euro 4 mrd te belenen bij de ECB kan de liquiditeitspositie worden veiliggesteld.
    NIBC moet voor april 2009 bijna euro 7 mrd aan oude leningen aflossen. De bank komt hiervoor meer dan euro 4 mrd tekort, maar denkt hier ruimschoots in te kunnen voorzien doordat maximaal euro 7,1 mrd kan worden geleend bij de centrale bank in ruil voor onderpand”.
    Kortom, ze hebben dringend geld nodig. Maar afwachten of ze genoeg geld hebben om al die rente uit te betalen. Een soort pyramide spel ? (rente wordt uitgekeerd door de mensen die inleggen)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Roos Jansen

    NIBC Direct is zeker een beetje te populair.
    Al meer dan een week geleden rekening geopend, veel mails ontvangen maar geen post met gebruikersnaam en rekeningnummer.
    Minpuntje hoor!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Roos Jansen

    Update 7 oktober. Nu toch eindelijk een gebruikersnaam en rekeningnummer ontvangen. Gedateerd 3 oktober dus misschien door TNT Post (ook al zo’n geweldig bedrijf) ietwat vertraagd. Getracht in te loggen maar dat lukte nog niet. Eerst maar eens een tientje overgemaakt. Wordt overigens niet erg vrolijk van al die niet erg positieve berichten over NIBC Direct her en der op het internet.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Anneke Ranzato (redactie)

    NIBC zal het vast extra druk krijgen met mensen die hun gelden bij Icesave weggehaald hebben. Dus enige vertraging is ze te vergeven. En troost je over de negatieve berichten: deze bank valt in ieder geval onder de Nederlandse garantieregeling. Da’s fijner dan afhankelijk zijn van IJsland :o (

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ruud van Hoorn

    Je bent stapelgek als je in deze bank stapt. Even googelen op de naam en je ziet hoe krakkemikkig. Ze waren de eerste Nederlandse bank die steun nodig had, hebben hun beursgang afgeblazen en waren eerder dit jaar zelfs bijna overgenomen door Kaupthing (in IJsland ja).

    Akkoord, NIBC valt onder de DNB-garantie. Maar wil je daarop een beroep doen? Je kunt dan sowieso langere tijd niet aan je geld en naar je rente kun je ook fluiten.

    Ik ga voor een half procentje minder en een solide bank, zeker weten!

      /   Beantwoorden  / 
  8. oldenbeuving

    juist ingeschat de enige manier is particulier initiatief met concept dat wel kans van slagen heeft

      /   Beantwoorden  / 
  9. harmen vliet

    De schuld van de NIBC bedraagt nog steeds 7 miljard euro. De subprime hypotheken zijn overgebracht naar de holding. Een trucje dus. Niet verstandig dus om hier je spaargeld te zetten.

      /   Beantwoorden  / 
  10. willem

    Laat iemand mij eens proberen uit te leggen waarom een NIBC op spaarrekeningen dezelfde rente biedt dan andere marktpartijen vragen voor een hypotheek.
    Risico dus !!!!!!!!
    Dit betekent m.i. dat de risico-opslag op de door hen aan te trekken gelden op de geld- en kapitaalmarkt aanzienlijk is.

      /   Beantwoorden  / 
  11. NIBC Webcare

    @jan:

    Beste Jan,

    We zijn een gezonde Nederlandse instelling, met een goede liquiditeits- en kapitaalpositie, zoals ook door de verschillende rating agencies is bevestigd, klik hier om het na te lezen. De problemen in de VS hebben we achter ons kunnen laten, doordat we onze US portefeuilles grotendeels verkocht hebben.

    @ patrick en Anneke:

    Het spreiden van het spaargeld is door het Nederlandse depositogarantiestelsel niet nodig. Spaargeld is het komende jaar tot 100.000 euro per persoon volledig gegarandeerd. Wij begrijpen uiteraard de keuze om het spaargeld te spreiden. Overigens is het spreiden van risico’s natuurlijk altijd een zeer verstandige beslissing.

    @ Roos:

    De belangstelling voor een internetspaarrekening is inderdaad groot. Het spijt ons dat u uw inloggegevens niet vlot genoeg hebt ontvangen. Indien u op dit moment nog altijd niets hebt ontvangen, dan raad ik u aan contact op te nemen met onze klantenservice. Wij kunnen alleen maar vragen om uw begrip.

    Josanne – Ik ben een vertegenwoordiger voor NIBC Direct. Verifieer deze post op http://validate.webrepassociates.com met code: ehakkurkw

      /   Beantwoorden  / 
  12. harmen vliet

    Het is niet waar dat de Amerikaanse portefeuilles grotendeels verkocht zijn bij NIBC. Ze zijn alleen even geparkeerd bij de aandeelhouders. Navraag bij JC Flowers bevestigt dit. NIBC blijft dus een bank met risico en een enorme schuldenlast

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.