Ongevraagd bod op je huis

Leuk bedacht: ING biedt de WoonWaarUWilt service. Daarmee kun je een bod uitbrengen op een huis dat je graag zou willen hebben, zonder dat het te koop staat. Makelaar iBlue bezorgt het bod bij de eigenaar – als het reëel is tenminste. Natuurlijk helemaal vrijblijvend en als je er als eigenaar geen prijs op stelt kun je dat aangeven.

In een uitgebreid verslag over deze service op AD Geld & Recht wordt er vanuit diverse hoeken negatief op gereageerd. Of dat terecht is vind ik helemaal afhangen van de invulling door iBlue. Gaan ze heel dwingend of verschrikkelijk commercieel te werk, dan kan het behoorlijk irritant worden. Bijvoorbeeld door te bellen tijdens etenstijd om te vragen of het bod ontvangen is en waarom je er niet voor openstaat. Maar sturen ze werkelijk alleen een vrijblijvend briefje, dan zie ik de bezwaren niet zo. Het is toch aardig om te weten dat iemand interesse heeft in je huis en hoeveel je ervoor zou kunnen krijgen? Lijkt mij best leuk. Niemand zegt toch dat je het moet doen? Een NIET-te-koop bord in de tuin lijkt me echt niet nodig.

Er worden angsten uitgesproken over een prijsopdrijvend effect. Ik denk eerlijk gezegd dat daarin behoorlijk overdreven wordt. Wat denken ze nou, dat iedereen in het wilde weg veel te hoge biedingen gaat doen op huizen die ze niet eens bekeken hebben. Welnee! Wij Nederlanders zijn veel te bang teveel te betalen dus volgens mij zal het zo’n vaart niet lopen.

Overigens schijnt er al een tijdje een soortgelijk initiatief in ontwikkeling te zijn door Notek. Maar die site is nog niet in de lucht en ING roept hard in de markt. Bang dat Notek dus te laat is om nog succes te hebben.

Lees ook:Beroepsdeformatie bij crematie
Lees ook:Opzegdienst helpt nabestaanden
Lees ook:Huis verkopen dankzij een verkoopstylist
Lees ook:Gek Geldbericht: gevonden € 20 teruggestuurd
Lees ook:Crisisvakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.