Kan jouw WOZ-waarde niet omlaag?

Als het goed is ontvang je voor 1 maart de nieuwe WOZ-beschikking met daarop de waarde van je woning volgens de gemeente per 1 januari 2007. Die WOZ-waarde bepaalt niet alleen je gemeentelijke belastingen, maar ook je eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting en je waterschapsheffingen. Dus als die waarde omlaag kan bespaar je op drie fronten.

Er schijnen nogal wat argumenten te zijn die geaccepteerd worden in de discussie om een lagere WOZ-waarde toegekend te krijgen. Ik heb een school direct achter onze achtertuin… vind ik helemaal geen probleem maar het schijnt wel een waardeverminderende factor te zijn.

Bezwaar tegen de getaxeerde waarde moet je binnen zes weken aantekenen. Krijg je van de gemeente geen gelijk maar ben je zelf erg overtuigd, dan kun je er ook nog voor naar de Belastingrechter.

Lees ook:Belastingtip: gebruik de oude WOZ waarde
Lees ook:Goud: goed plan of gestold angstzweet?
Lees ook:Onze huizenmarkt een zeepbel?
Lees ook:Duurste gemeente, goedkoopste gemeente
Lees ook:Kosten van een gouden plak

Eén reactie op “Kan jouw WOZ-waarde niet omlaag?

  1. Martin

    De gemeente geeft je nooit gelijk hoor. Ze moeten namelijk zichzelf controleren, en ze geven zichzelf niet graag een tik voor de billen. Die 39 euro voor de griffierechten zijn het meestal dus wel waard.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.