Let op veiligheid bij Internetbankieren!

De banken hebben een gezamenlijk initiatief gelanceerd om de veiligheid bij Internetbankieren onder de aandacht te brengen. 3xkloppen, hebben ze het genoemd – naar de drie belangrijke stappen voor veilig online bankieren.

Lees ook:Depositoveiling Consumentenbond mislukt
Lees ook:Meer fraude met internetbankieren
Lees ook:Veilig sparen bij een bank
Lees ook:Nepmails ING
Lees ook:Wat weet jij van Yunoo?

3 reacties op “Let op veiligheid bij Internetbankieren!

  1. CarlS

    Tja, wanneer snappen gebruikers van internetbankieren het nu eens. Er is bijna dagelijks een nieuwsflits over fraude, phishing en ga zo maar door. Zeg minister, wanneer gaan we dat Europees Computer Rijbewijs verplicht stellen? Als je met de huidige browsers en nieuwsberichten over de gevaren van het grote, boze internet nog steeds opgelicht wordt door valse bank websites .. misschien verdien je het dan wel of in ieder geval verdien je niet om een computer voor je bankzaken te gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Huub

    Probleem is dat de banken door het steeds verder opvoeren van de kosten van gewoon bankieren het internetbankieren opdringen aan de klant.
    Als internetbankieren steeds minder een vrije keuze wordt wie is er dan verantwoordelijk voor de veiligheid? Mij lijkt de bank of moet iedereen zich nu verplicht gaan bezighouden met firewalls virusprogramma’s etc..? Europees Computer Rijbewijs? En als je zakt, is er dan ook een soort “openbaar vervoer” of wordt je dan de maatschappij uitgeflikkerd.

    Is veiligheid voor je eigen geld straks voorbehouden aan de wizzkids en is iedereen die het niet allemaal snapt een sukkel die het verdient om opgelicht te worden. Sukkels zijn het die dit allemaal laten gebeuren, nee zelfs aanmoedigen en zich niet meer de elementaire vragen stellen over wie er in een rechtsorde waarvoor verantwoordelijk en aansprakelijk hoort te zijn. In de wetteksten die daar over gaan horen naar mijn mening woorden als computer, internet, firewalls, virusprotectie en updates niet voor te komen.
    Computers en internet zijn voor mij nog altijd middelen en geen doelen op zich.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Willem

    De ouwe sok of onder het matras dan maar.
    Bij banken en verzekeringsmaatschappijen wordt je geld toch niet meer waard, dit hebben deze fraudeurs wel bewezen met hun spaarproducten waar je vaak niet eens de inleg terugkrijgt.
    Inmiddels kunnen ze ook hun investeringen (zinloos te veel ontwikkelde kantoorgebouwen) aan de straatstenen niet meer kwijt.
    Zelfs Zadelhof weet niet meer wat hij met dit arsenaal aan kantooroverschot aanmoet.
    Wie van het steeds zijn zakkenvullende management zou een langetermijn gedachte gehad hebben?
    Wie van het steeds wisselende nog steeds zijn zakkenvullende management zou het een biet schelen wat de klanten aan financiele schade lijden door dit mis-management.
    Worden deze frauduleuze instellingen beschermd en wordt er voor de schijn eentje geofferd (DSB)???

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.