Stichting Woekerpolis Claim in actie tegen Rabobank

Na de aandacht die het televisieprogramma Radar heeft geschonken aan de verborgen kosten in de OpMaat hypotheek van de Rabobank is daar veel over geschreven en gesproken. De Stichting Woekerpolis Claim eist overleg met Rabo en wel uiterlijk morgen, anders starten ze een juridische procedure. Er zijn inmiddels duizenden klachten binnen bij de stichtingen Woekerpolis Claim en Verliespolis.

Ik weet nog niet helemaal wat ik van die stichting moet vinden. De term Woekerpolis heb ik altijd al erg sensatiebelust gevonden. Het is heel goed dat er iets gedaan wordt aan de hoge kosten die in beleggingspolissen verwerkt zitten, zonder dat dit aan de verzekerden gecommuniceerd is. Alleen is het allemaal zo ontzettend met extremen neergezet, zo ook die term Woekerpolis. Neergezet door Radar maar wel bewust gekozen door deze stichting. Persoonlijk vind ik Verliespolis een betere keuze.

Maar goed, dat de financiële wereld en de financiële consument wakker geschud wordt kan helemaal geen kwaad. En om goed wakker te schudden is het ook wel noodzakelijk om extremen te gebruiken, anders wordt c.q. ligt niemand er wakker van.

Het wakker schudden van de Rabobank en dan met name haar OpMaat hypotheekrelaties lijkt geen overbodige luxe. Zonder rekenvoorbeelden te hebben bestudeerd lijkt het Rabo-OpMaat-verhaal te draaien om verzekeringspremies die zijn onttrokken aan het spaartegoed, terwijl dit nooit zo is afgesproken. Met als reden de tegenvallende beleggingsresultaten, waardoor er meer aan overlijdensrisico afgedekt moest worden dan door de verzekeraar gepland.

Omdat ze geen extra premie wilden vragen aan de klant haalden ze die maar uit het spaartegoed. Met als gevolg dat het spaarsaldo niet zo groot wordt als vooraf was afgesproken en gegarandeerd. Een hele slechte zaak natuurlijk, die zeker aangepakt moet worden.

Lees ook:Woekerpolis probleem gemakkelijk op te lossen?
Lees ook:Ultimatum van Verliespolis voor Delta Lloyd
Lees ook:Woekersoap deel x : waarom niet samen procederen?
Lees ook:Woekerpolisschikking Delta Lloyd beheerst nieuws
Lees ook:Stichting Bankrente Terug gaat voor “gestolen rente”

6 reacties op “Stichting Woekerpolis Claim in actie tegen Rabobank

  1. Fons

    De Rabobank heeft het formeel allemaal netjes voor elkaar; het staat immers te lezen in de polisvoorwaarden. Toch valt de rabobank wel wqt te verwijten.
    Zo hebben ze in mijn geval geadviseerd obv een rendement wat hoger ligt dan het historisch rendement. Nu weet iedereen inmiddels wel dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, maar ik heb dat altijd begrepen als: “daar moet je dus voorzichtig mee zijn”. Uitgaan van betere resultaten dan in het verleden gerealiseerd vind ik dan ook zeer misplaatst. Let wel deze historische informatie werd pas 4 jaar na afsluiten polis door de bank bekend gemaakt.
    Een ander verwijtbaar aspect is de reaktie van de bank bij tegenvallende beleggingsresultaten; namelijk zonder enig overleg het beleggingstegoed aantasten. Toen had de bank spontaan in overleg moeten treden en niet nu er ophef is ontstaan.

    Een nieuw credo voor de bank zou kunnen zijn: Te verwachten problemen in de toekomst lossen zich vanzelf op omdat huiseigenaren gemiddeld na 7 jaar weer een ander huis kopen. Glashelder!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Janssen

    Vind dat de Rabobank het netjes op moet lossen wat betreft de opmaat hypotheek.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jacobs

    De DSB kwam over de brug

    Nu de Rabobank met haar OPMAATHYPOTHEEK.
    Scande dat dit zo lang duurt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. De Bruin

    RABOBANK WE ZIJN HET WACHTEN ZAT.
    DOE WAT VOOR U KLANTEN[LEDEN}
    OPMAATHYPOTHEEK WOEKER LEKKER VERDER.

      /   Beantwoorden  / 
  5. De Bruin

    ALs er verborgen kosten zijn, moet iedereen dat weten.
    Dus moet de rabobank ook eens eerlijk zijn met hun woekerpolis de opmaathypotheek.
    Het is nu bijna 2010 en er is nog niets gebeurd.
    Jammer Rabobank en interpolis glas helder?
    Helder hun provisie zeker.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hoeks

    Het woord “woekerpolis” zorgt er inderdaad voor de nodige opschudding en dat was zeker nodig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.