Goedkopere autoverzekeringen geven betere dekking

Uit een artikel op Amweb.nl (vakblad voor de verzekeringsbedrijfstak) blijkt dat de duurste autoverzekeringen vaak slechtere dekkingen bieden in vergelijking met de goedkope autoverzekeringen.

De gevestigde verzekeraars zetten goedkopere labels in de markt om nieuwe klanten aan te trekken. Het zijn vaak internetverzekeraars die een scherpere premie kunnen vragen. Ze hebben geen duur verkoopapparaat en gebruiken moderne technieken. Voorbeelden hiervan zijn Ditzo van ASR en Inshared van Achmea.

Om de polissen nog interessanter te maken voor nieuwe klanten, bieden ze ook betere voorwaarden in vergelijking met hun duurdere concurrentie.

Voor uw autopolis geldt dat het loont om jaarlijks eens kritisch te kijken naar uw polis. Volgens Erik Hordijk van de Verzekeringssite.nl, hebben 3,5 miljoen verzekerden al langer dan vijf jaar een autoverzekering bij dezelfde verzekeraar. De laatste jaren zijn de premies van de gemiddelde autoverzekering sterk verlaagd en de voorwaarden zijn verbeterd. Via het internet kunt u eenvoudig uw polis vergelijken met de overige aanbieders. Dit kan u tientjes per jaar opleveren.

Lees ook:Kassa: shoppen bij autoverzekeringen loont
Lees ook:Leeftijdsdiscriminatie!
Lees ook:Autoverzekeringen vergelijken bespaart vele euro’s
Lees ook:Bespaartip: autoverzekering onder de loep nemen
Lees ook:Even geen uitvaartpolis bij DELA

4 reacties op “Goedkopere autoverzekeringen geven betere dekking

  1. Ron

    Nergens te vinden waar die ‘betere dekking’ en ‘betere voorwaarden’ dan uit bestaan… Lijkt me redelijk essentieel in een dergelijk bericht.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Egbert

    Ach die Hordijk toch. Die voert momenteel een achterhoede gevecht.
    ‘Vaak zijn het internetautoverzekeringen, die scherpe premies bieden en kwalitatief goed scoren’. Dus zijn grote verzekeraars per definitie te duur. Gek toch dat geen van mijn bekenden zich hier ook maar iets van aantrekt of druk over maakt.
    Trouwens uit betrouwbare bron vernomen dat D i t z o 2012 niet geet halen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Zorgverzekering

    Komen zoveel maatschappijen bij dat je haast het spoor bijster ben..

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ron

    Ja dat is een voorbeeld. Maar wel een slechte wat mij betreft. Ik heb wel wat beters te doen dan iedere dag van autoverzekering te veranderen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.