Lenen in Radar: nee hoor…

Gisteravond had ik Radar aanstaan op TV omdat ik dat item over lenen wel even wilde zien. Maar helaas: ik ben afgehaakt voordat het aan bod kwam. De eerdere onderwerpen vond ik niet heel interessant en ik had meer zin in CSI. Zonet even op de site van Radar bekeken wat de inhoud van het item was, met name om te kijken of er nu eindelijk aandacht besteed werd aan de nare praktijken van DSB en AFAB. Maar nee hoor… het ging over tariefsverschillen tussen de verschillende kanalen waar je een lening kunt afsluiten.

Ergens is wel iets genoemd over ongevraagde verzekeringen: “Ook moet u goed navragen of u niet een extra verzekeringetje wordt afgesloten, zoals een overlijdensdekking of een kredietbeschermingsverzekering.” Met als voorbeeld geen tak uit de rotte boom van DSB (zoals Frisia, Lenen.nl, Postkrediet of Becam) maar Santander. Bijzonder jammer.

Maar goed, deze gemiste kans wordt misschien nog eens goedgemaakt door een uitgebreid item aan deze werkwijze, waarbij mensen met veel te hoge kredieten in combinatie met veel te dure en soms zelfs onnodige verzekeringen komen te zitten. Antoinette, doe er eens iets mee!

Lees ook:Lenen aan banden
Lees ook:Rente daalt, maar leenrente niet
Lees ook:Moeten reclames voor lenen verboden worden?
Lees ook:Pakt Radar ze eindelijk aan?
Lees ook:Wat maakt de persoonlijke lening persoonlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.