Wat zou Geert aan de crisis doen?

Dat de PVV van Geert Wilders gisteren bij de verkiezingen voor het Europees Parlement behoorlijk zou ‘toeslaan’ was wel te verwachten. Overal hoor en zie je wel mensen die erg gecharmeerd zijn van Wilders en op basis daarvan ongetwijfeld hun stem op de PVV hebben uitgebracht. Nu ben ik niet zo verschrikkelijk bezig met de politiek, maar Geert Wilders spreekt mij persoonlijk helemaal niet aan. Naar mijn idee is hij vooral aan het schreeuwen en protesteren, roept de dingen die mensen graag willen horen. Het kan liggen aan het feit dat ik niet zo bezig ben met de politiek, maar veel constructiefs heb ik nog niet meegekregen van dat geblondeerde ventje. Weglopen uit de Kamer enzo, dat dan weer wel.

Daarom vraag ik me af: wat zou Geert aan de crisis doen? Wanneer er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn is het bijna niet te voorkomen dat de man mag meeregeren. Stel je voor dat hij premier zou worden omdat Nederland helemaal valt voor Wilders… Wat zou hij doen op het gebied van de crisis, de stijgende werkloosheid, de huizenmarkt en de problemen van financiële instellingen? Heeft iemand een idee over hoe Geert Wilders hiermee zou omgaan? Of klopt mijn beeld dat de man vooral schopt, klaagt, zeurt en schreeuwt maar eigenlijk geen andere oplossing heeft dan het uitzetten van allochtonen?

Lees ook:Terug naar de gulden
Lees ook:Wat verdienen de politici per maand?
Lees ook:Politiek roept op om vertrouwen te hebben
Lees ook:Dirk Scheringa als crisisminister?
Lees ook:Balkenende verdient drie keer Balkenende-norm

18 reacties op “Wat zou Geert aan de crisis doen?

  1. Ronald

    “Of klopt mijn beeld dat de man vooral schopt, klaagt, zeurt en schreeuwt maar eigenlijk geen andere oplossing heeft dan het uitzetten van allochtonen”?

    Jezus man, wat een dom stukje! Lees zijn programma maar eens.
    Met gevaar voor eigen leven Nederland willen behoeden dat het zijn eigen identiteit kwijt raakt. Hij is de enige die lef en durf toont!
    Kan je van die landverrader Pechthold niet zeggen.
    Wilders zou een koninklijke onderscheiding moeten krijgen!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Debora

      Waarom zou iemand het programma moeten lezen? Ik verwacht van politici dat ze dat stuk tekst in de praktijk brengen en in de praktijk zie ik de PVV nooit met werkbare oplossingen komen. Laat staan dat ze ooit een echte oplossing hebben gegeven voor de crisis. Of denk je echt dat de crisis zichzelf oplost als we alle Polen e.d. gaan weren en Antillianen gaan ‘terug sturen’?
      Dat Wilders met de dood wordt bedreigd is natuurlijk te schandalig voor worden. Maar dat wil niet zeggen dat alles dat hij doet automatisch goed is. Ik (geboren Nederlander met Nederlandse ouders) wil helemaal niet dat Nederland een statische eigen identiteit heeft. Nederland is, net als elk ander land, altijd veranderd door andere culturen (riool, aardappels en koffie, etc). Dat is een natuurlijke gang van zaken die veel moois oplevert.
      En kun je misschien onderbouwen waarom Pechthold een landverrader zou zijn?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Ron

      Wildersstemmers schieten schichtig over straat, doen ‘s avonds de gordijnen dicht en luisteren dan naar ‘Het Dorp’ van Sonneveld. Mijmeren over hoe mooi Nederland vroeger was, zonder al die buitenlanders.

      Maar intussen wonen er een miljoen moslims in Nederland. EEN MILJOEN!! Een gevaar! roept Geertje. Maar wat WIL hij daar nou mee. We HEBBEN ze. Nederland heeft geen ‘hoge bomen langs het tuinpad van mijn vader’ meer. We hebben beton, asfalt en… Moskeeën. Dat IS niet terug te draaien. Nederland is veranderd. Bij die ‘eigen identiteit’ horen inmiddels ook die miljoen moslims. Daar verandert NIEMAND meer wat aan, ook Wilders niet.

      Dus stop met janken en accepteer nou gewoon de realiteit. Een miljoen mensen krijg je niet weg. Natuurlijk hoef je de problemen die daarbij komen kijken niet te accepteren. Maar de realiteit wel, en die is dat de islam een grotere rol krijgt in onze samenleving.

      Wilders doet me denken aan Don Quichot. Hij heeft een windmolen uitgezocht (islam) en vecht ertegen. En iedereen staat te juichen (ze vinden die molen niet mooi), maar het is maar een windmolen, en weg gaatie niet. Echt niet. Dat vechten is volledig verspilde moeite.

      Wilders speelt op het sentiment, op het ‘Het Dorp’ gevoel. Hij zegt wat mensen voelen. Maar met de realiteit van vandaag heeft dat NIETS te maken. Het is een handelaar in schijnoplossingen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Luuk

    Helaas is Ronald al net zo verblind door die blonde haren als veel andere Nederlanders. Kritiekloos word alles maar geslikt wat Wilders uitkraamt. 70 jaar geleden liep er in Duitsland ook zo’n braller rond die de schuld van alle elende aan de joden gaf. En we weten helaas maar al te goed waar dat toe heeft geleid. Het enige wat Wilders kan roepen is; alle moslims het land uit en Europa, we willen ons geld terug! Maar ik heb nog nooit één keer iets van hem gehoord wat ook maar in de buurt kwam van een oplossing, elk debat loopt hij voor weg omdat hij wel weet dat hij dan genadeloos door de mand valt, Ik hoop dat al die dwazen tot inkeer komen voor de 2e kamer verkiezingen anders zie ik het somber in voor dit, nu nog welvarende land

      /   Beantwoorden  / 
    1. Debora

      Och, niet zo negatief. Ik hoop zelf dat de PVV de volgende kabinets periode in de regering zit. Ben er van overtuigd dat ze net zo door de mand vallen als de LPF indertijd.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Luuk

    Natuurlijk vallen ze door de mand, maar ten koste van wat, daar ben ik juist bang voor. Dat hele gedoe met de LPF heeft ons allen maar een hoog ellende en extra verkiezingen opgeleverd en al die tijd word er niet naar behoren geregeerd (niet dat het nu zo geweldig gaat) maar de PVV is in elk geval niet de oplossing!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Peter Verbeek

    Een aantal dingen:
    - Ten eerste: Dat wat je aandacht geeft maak je groter! Nu is stilzwijgen geen optie, maar om nu iedere scheet die deze man dwars zit breed te bediscusieren (waar ik nu overigens ook voor de 1e en laatste maal aan mee doe)is niet heel verstandig.Als hij weer begint te zeveren over een tweede fitna; lekker laten doen. Nog tijd genoeg om er gepast op te reageren als deze er mocht komen.
    -Als mensen de moeite (zouden)nemen om een programma te lezen en dan vervolgens op die bewuste partij stemmen is het eigenlijk niet van belang of ik het met die mensen eens ben of niet. Dus als Wilders volgelingen het programma lezen en dan op hem stemmen, vind ik dat niet leuk, maar dat is nu eenmaal democratie. Ik denk overigens dat het overgrote gedeelte van zijn aanhang alleen beinvloed wordt door zijn one-liners die door de media die hem niet willen, iedere dag breed uitgemeten worden. Media stop daarmee!Als hij iets belangrijks te melden heeft, natuurlijk vermelden maar dat hij tegen moslims is lijkt me nu onderhand wel duidelijk
    -De vergelijking met het kleine mannetje uit Oostenrijk klinkt logisch, maar gelukkig heb ik ook nog wel vertrouwen in het gezonde verstand van een groot deel van het land en dus in de werking vande democratie.
    -Als je morgen alle moslims het land uit zou zetten, zijn we overmorgen failliet. En dit is geen fabeltje, maar een economisch feit.
    -Angst is een zeer slechte raadgever. Tuurlijk ben ik niet blind voor bepaalde problemen en overlast, maar gelukkig heb ik ook zeer leuke en warme contacten met moslims mogen ondervinden. Probeer het eens met je Turkse buurman. De kans dat hij je in tijd van problemen helpt is vaak groter dan dat je eigen familie het doet.
    -De vraag was: wat zou Geert doen? Nou waarschijnlijk niet veel slechter dan de huidige regering. Want die weet het ook niet. Maar de oplossing kan ook niet komen van de regering maar van ons; van binnenuit. Realiseer je nu eens dat dit niet zomaar een “recessie” is, maar een sterk signaal dat we anders met elkaar en met de wereld om moeten leren gaan. En zolang je de oplossing van anderen verwacht, gaat dit niet goed komen. We zullen individueel in moeten zien dat het anders kan(en moet)En angst mensen is echt het slechtste wat we kunnen doen. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf” zei ons oma. Toen wist ik nog niet hoe waar dit zou worden.

    Ik wens iedereen veel wijsheid en liefde toe (ook onze moslims!)

    Peter Verbeek

      /   Beantwoorden  / 
  5. Roos Jansen

    Wat heeft dit met geld te maken ? Roept alleen maar vervelende reacties op.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred

      Precies zo denk ik er ook over Roos.
      Anneke denkt allerlei onderwerpen te kunnen openen vanaf de zijlijn die inderdaad niet in deze rubriek thuis horen, meestal met het onbenullige excuus erbij, ik ben geen expert, heb er geen verstand van, of hoe denkt u erover.
      Nu is het weer Wilders en zijn partij die ze in de hoek zet, morgen zal het wel weer Dirk Scheringa of zijn DSB-Bank zijn. (Ben ik overigens ook geen fan van).
      Ik vind dat ze het moet laten bij zaken waar ze wel verstand van heeft, onbenullige kletspraat heb ik geen behoefte aan.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Anneke Ranzato-Versloot

        Zoals je zult verwachten ben ik het niet met jullie eens. Ik irriteer me aan Wilders, da’s duidelijk, en vraag me oprecht af hoe Wilders het zou aanpakken als hij de baas zou zijn. Waar het om economisch beleid gaat heeft dat wel degelijk met geld te maken lijkt me. Ik vind de discussie over Wilders absoluut interessant.
        En niet om het één of ander, maar een blog is een weergave van persoonlijke gedachten. Dus dingen waar ik me druk om maak – inderdaad overduidelijk ook Scheringa en zijn DSB – komen regelmatig naar voren. De stukjes waar je geen behoefte aan hebt laat je dan toch lekker ongeopend?

          /   Beantwoorden  / 
  6. Luuk

    Ik vind dat Anneke gelijk heeft. Het meerendeel van de aanhangers van Wilders klagen dat het zo vréselijk slecht gaan met Nederland! De vraag is in de eerste plaats of dit wel zo is. Zo slecht gaat het niet, de recessie ie wereldwijd en niet veroorzaakt door het kabinet Balkenende, al zou je dat bijna denken na al die kritiek van Wilders. Maar wat is dan de oplossing? Ja, het kabinet weg, dat is wat hij wil! Maar dan? Wat zijn zijn plannen op economisch gebied? Hoe wil hij de werkloosheid aanpakken? Wat gaat hij doen aan het klimaatprobleem? Veiligheid? Zijn oplossingen? Weg met Europa en ons geld terug? Het minimumloon geheel vrijlaten zodat we weer overgeleverd zijn aan de nukken van de multinationals? Alle moslims het land uit? En met wie wil hij dat gaan realiseren? Zelfs met 50 zetels heeft hij nog geen meerderheid en geen enkele partij is van plan met hem in een coalitie te gaan zitten. En dat weet hij donderse goed en daarom kan hij blijven roepen omdat hij wéét, dat hij nooit echt tot verantwoording zal worden geroepen. En dat is natuurlijk gemakkelijk scoren!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Fred

    Beste Luuk.

    Het enige waar Anneke gelijk in heeft is dat ze er geen verstand van heeft, zelf vermeld ze dat in bijna elk onderwerp erbij, en wel in de volgende bewoordingen, heb het niet helemaal gevolgt, ben er niet zo mee bezig, heb geen expertise, en nog vele andere excuses meer.
    Het enige wat ik in een eerdere reactie naar voren breng is, dat ik niet zo geintresseerd ben in dit soort onbenullig gebrabbel.
    Evanals het gebrabbel van Luuk, in zijn reacties.
    Raad hem aan zich verkiesbaar te stellen, dan heeft hij tenminste een podium waar dit soort gebrabbel misschien wel op prijs word gesteld, en misschien ook wel niet!
    Maar tussen de geldzaken hoort dit niet thuis.
    Voor goed gefundeerde en iets meer objectieve meningen zijn er genoeg programma’s op radio en TV, waar ik liever mijn meningen op zal toetsen.
    En op de suggestie van Anneke om de stukjes niet te openen als ze niet interessant zijn, kan ik melden, dat ik ze dan toch eerst zal moeten openen om dat te weten.
    Maar misschien moet ik voor het openen beter op de afzender gaan letten, om dit soort prietpraat uit de weg te gaan.
    Verder een prettige dag toegewenst, met veel mogelijkheden om de dag op zinnige wijze door te komen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Roland

      Volgens mij probeert Anneke via dit blog mensen te informeren en aan te zetten tot discussies. Precies waarvoor volgens mij een blog bedoeld is. Op het moment dat je de onderwerpen niet interessant vindt of de schrijfwijze van Anneke niet goed vindt, ga je toch lekker iets anders doen? De discussie juist voeden met prikkelende reacties (alhoewel met name kwetsend en inhoudelijk vrij onnozel…) lijkt me eerlijk gezegd het laatste dat je moet doen.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Adrianne

      Fred,

      Begin je eigen blog en verkondig daar op je eigen mening. Als je deze blog zo slecht vindt waarom bekijk je deze dan nog …. of heb je niets beters te doen met je tijd?

        /   Beantwoorden  / 
  8. Luuk

    Fred, ga dan iets nuttigs doen in plaats van te reageren

      /   Beantwoorden  / 
  9. Patrick

    @ Fred:

    Jaja, jij bent zoveel beter, jij weer overal zoveel van af. Waarom neem jij het beheer van deze blog niet over? Weten we zeker dat de artikelen oninterressant zijn en er geen reacties meer geplaatst worden… Sjonge jonge hé! Waar is het respect voor elkaar gebleven??

      /   Beantwoorden  / 
  10. Luuk

    Fred,
    Als je de artikelen zo oninterressant vind, begrijp is niet dat je ze nog steeds leest, laat staan reageert op iets, in jou ogen, oninterressants. verder heb ik nooit geclaimd dat ik iets weet, ik geef alleen mijn mening, wat ook het doel is van deze blog, Roland heeft dat inderdaad goed begrepen.Jammer dar Fred dat nog steeds niet doet!

      /   Beantwoorden  / 
  11. gitana

    Wat zo beangstigend is van Wilders: hij hitst de mensen op. En degenen die zich laten ophitsen, zijn vaak niet de allerslimsten ( sorry).
    Hij generaliseert en scheert alle moslims over 1 kam. Tuurlijk zijn er rotte appels onder de moslims en die moeten stevig worden aangepakt.
    Uitzetten, zegt hij. En die rotte NL appels dan?? Ook uitzetten? waarheen??
    Al die Nederlanders die hun gezin ombrengen is deze tijd, is dat goed?? Of die in Spanje tijdens vakantie de appartementen helemaal kort en klein sloegen. En wat heeft ons volk wel niet alles uitgespookt in het verleden?? Zijn nou alle Nederlanders rotte appels??? Dat is wat ik bedoel: overal goeie en slechte. Dus wat schreeuwt die domme Wilders toch?? Ik zelf ben al 39 jaar met een moslim, die altijd heeft gewerkt en nog steeds. Ja, die pikt het werk in van de Nederlanders, word ook gezegd.
    Het is toch nooit goed.
    Maar ik heb er dus ook last van, wij worden er ook op aangekeken. En dat komt allemaal door dat ophitsen. Ik vind het gewoon beangstigend, dat zoveel mensen erin gaan geloven.
    Hopelijk komen we tot inkeer. Maar als het slecht gaat, moet er altijd een boosdoener zijn. Wilders heeft daarvoor de Moslim uitgeroepen. Hij vergeet echter, dat 40 jaar geleden heel wat Moslims het werk hier hebben gedaan, waar de NL te vies / lui voor was. Dit moest ik ff kwijt.
    Ow ja en voor ik het vergeet: niet alle moslims slaan of sluiten hun vrouw op. Wordt me ook vaak gevraagd. Ik wil die van mij i.e.g. niet ruilen voor menig Nederlander.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.