Vliegreis of vakantie in Nederland

Zoals ik al eerder schreef op Mijngeld.blog ben ik met mijn gezin op zoek naar een vakantie naar een warm land tegen een betaalbare prijs. Op zich is dit mogelijk, maar zeker niet in het hoogseizoen.

In de zomer gaan wij altijd een weekje naar een bungalowpark in Nederland of Duitsland. Wij zijn geen kampeerders en vinden enige luxe wenselijk. Vorig jaar zijn wij een weekje naar Brabant geweest en moesten in het hoogseizoen bijna duizend euro betalen. Het huisje zag er keurig uit en het park was zeer vermakelijk voor de kinderen, maar dit jaar zouden wij een keer gaan vliegen. Overal zie je aanbiedingen met lage vanaf prijzen, maar de prijzen voor het hoogseizoen zijn bijna een verdubbeling.

Een vliegvakantie voor acht dagen voor vierpersonen naar een appartementenhotel in Spanje, Turkije of Portugal komt ongeveer op en bedrag tussen €2.000 en €3.000. Tot op heden heb ik nooit dergelijke bedragen uitgegeven om er een weekje tussenuit te gaan, maar de wens blijft. Toch twijfelen wij nu weer of we toch niet beter twee weken naar een bungalowpark kunnen gaan voor een lagere prijs dan acht dagen naar het zuiden.

Misschien moeten wij toch maar gewoon een tent gaan kopen en proberen of een kampeervakantie niets voor ons is. De betere campings zijn ook niet goedkoop, maar het zal behoorlijk veel geld besparen.

Lees ook:Loterijen blijven met prijzen zitten
Lees ook:Vliegvakantie steeds duurder
Lees ook:Pretparken worden weer duurder
Lees ook:Trucje van Mediamarkt?
Lees ook:Niemand doet mee met de loterijen voor een bak ijs

4 reacties op “Vliegreis of vakantie in Nederland

  1. Fred Wijma

    Tussenoplossing: probeer eens een vakantie in een kant-en-klaar opgezette tent met alles erop en eraan, bijvoorbeeld op een camping in Zuid-Frankrijk. Even googelen en je hebt wel ergens een touroperator o.i.d. die dergelijke vakanties op het programma heeft.

    Je kunt dan uitproberen of het iets is voor je gezin. Als je het na één keer wel gezien hebt, heb je tenminste niet een vermogen uitgegeven voor een tent en allerlei andere spullen waarmee je nooit meer iets doet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Niko

    Fred Wijma: Dat is een goed idee! Nu kan je bijna alles op google vinden! er zijn vast wel leuke vakanties dichtbij Holland! Ik ga eens effe kijken!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Wijma

      Succes, en al vast een fijne vakantie gewenst ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Valerie

    Beste Juul,

    Drieduizend euro is gekkigheid voor een weekje zon!

    Met Vueling heb je een retour Valencia voor nog geen 100 euro.

    Een lunch (voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, wijn, koffie, cognac) kost 11 euro!

    Een bed & breakfast is vaak een goed alternatief,

    je boekt het direct bij de mensen zelf, dus geen tour operator salarissen!

    Kom maar logeren bij het beste bed and breakfast van Spanje,

    dan bespaar je ook veel geld: http://www.valenciamansion.com/ (bron:www.zooover)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.