Pretparken worden weer duurder

In de zomermaanden uren in de rij staan, gaat weer duurder worden. Bijvoorbeeld de Efteling gaat haar prijzen maar liefst met 3 euro verhogen.

De grotere attractieparken hebben de prijzen voor de entreekaartjes herzien. Dit is geen vreemde ontwikkeling, want dat gebeurt jaarlijks. In een percentage uitgedrukt, verhoogt de Efteling haar prijzen met meer dan 10 procent. De oude prijs was 29 euro en in 2011 gaat u minimaal 32 euro betalen volgens een artikel in de Telegraaf.

In de periode van 11 juli tot 28 augustus zijn de prijzen nog hoger, namelijk 34 euro, in verband met de “Zeven Mijls Zomer”. Ze hebben een klinkende naam bedacht om de tarieven nog 2 euro te kunnen verhogen. Ze hadden het ook gewoon “opslag voor de drukke maanden” kunnen noemen. Voor kinderen vanaf 4 jaar moet u entree betalen.

Parkeren kost ook nog meerdere euro’s, maar de hoogte hiervan heb ik niet op de site van de Efteling kunnen vinden. Zelfs niet bij de meest gestelde vragen.

Een rekensommetje uitgaande van een gezin met twee kinderen (boven de 4 jaar) die in juli 2011 naar de Efteling gaan:
Entree: 4 x 34 euro = 136 euro
Parkeren= 5 euro (schatting)
Totale kosten zonder uitgaven aan eten en drinken en andere uitgaven: 141 euro. Het totale uitje gaat u minimaal 200 euro kosten.

Uiteraard zijn de tarieven te verklaren door investeren en dergelijke, maar ik vind de bedragen te hoog voor een dagje uit.

Lees ook:Goedkoop dagje uit – Speelstad Oranje
Lees ook:Besparen op dure attractieparken
Lees ook:Wat kost een pretpark?
Lees ook:Vanaf 2016 fors minder kinderbijslag
Lees ook:Spaargeld van de kinderen gebruiken

Eén reactie op “Pretparken worden weer duurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.