Vliegvakantie steeds duurder

Na jaren van vakanties binnen Nederland, gaan wij dit jaar een keer weer vliegen. Tegenwoordig ga je hiervoor niet meer naar het reisbureau, maar boek en vergelijk je dit op het internet.

Na enig speurwerk hebben wij gekozen voor een weekje Spanje. De hele zondag hebben wij gezocht naar de meest geschikte bestemming en de laagste prijs. Uiteindelijk hebben wij het juiste resort en reisorganisatie gevonden. Het gaat een flinke duit kosten, dus zet ik de meest geschikte voorstel vast onder mijn favorieten. Het is namelijk vaak verstandig om er even een nachtje over te slapen.

De volgende dag hebben wij toch maar besloten om de vakantie door te laten gaan. Via mijn favorieten zoek ik de betreffende website op om de boeking te verrichten. Tot mijn verbazing is dezelfde vakantie onder dezelfde voorwaarden nu een paar honderd euro duurder. Ik besluit contact op te nemen met de reisorganisatie om opheldering te vragen. Daar kreeg ik doodleuk te horen dat het een kwestie van vraag en aanbod is. Er bleek veel belangstelling voor de vakantie te zijn, dus hebben zij de prijzen verhoogd.

Ter vergelijking een voorbeeld in de supermarkt. U besluit om een pond aardbeien te kopen. U komt in uw supermarkt bij de groenteafdeling en u ziet net dat een medewerker het prijsje van €2,- weghaalt en een bordje van €3,- weer neerzet. De aardbeien blijken zo hard te lopen dat ze de prijs maar verhoogd hebben. Ze hebben het recht om de prijzen aan te passen, maar als consument voelt u zich gewoon bedrogen.

U zult begrijpen dat de vakantie naar Spanje niet door is gegaan.

Lees ook:Trucje van Mediamarkt?
Lees ook:Vliegreis of vakantie in Nederland
Lees ook:Afdingen in Turkije
Lees ook:Onderzoek naar hoge benzineprijs
Lees ook:Sint koopt vooral tablet pc’s

3 reacties op “Vliegvakantie steeds duurder

 1. patrick

  Hey Juul, ooit van dagaanbiedingen gehoord?
  Bol.com is er ook zo eentje, die iedere dag een andere aanbieding heeft. Dat is zodat je iedere dag terug keert naar de website.
  En ja, jij voelt je dan misschien wel genaaid, maar je kan ook kijken of er niet weer een andere website is die goedkoper kan bieden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Valerie

  Dag Juul, wat een leed, wat een leed… Om je vakantie toch door te laten gaan, bieden we je een gratis lang weekend (of midweek) aan, bij het beste bed and breakfast van Valencia, Spanje: http://www.valenciamansion.com/ (bron:zoover.nl) Tot ziens!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Loes

  Tja zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar! Erg irritant, maar waar! Ik stel voor om voortaan prijzen van tickets te vergelijken op vergelijkingswebsites. Misschien is het ook handig om andere prijzen van vakantie-gerelateerde dingen te vergelijken, zoals parkeerbedrijven rondom Schiphol (www.parkerenluchthavenschiphol.nl).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.