Geen alimentatie na vreemdgaan?

Op het moment dat gehuwden gaan scheiden, heeft de partner met het laagste inkomen vaak recht op alimentatie. Door een uitspraak van de rechter van het gerechtshof in Den Bosch is hier een uitzondering op mogelijk.

Op Telegraaf.nl staat een artikel waaruit blijkt dat overspel kan leiden tot het wegvallen van alimentatie. In dit geval ging het om een echtpaar, waarvan de vrouw de man jarenlang heeft bedrogen. Uit het huwelijk zijn twee kinderen geboren, maar de biologische vader was niet haar man, bleek uit een dna-test. De vrouw eist partneralimentatie en kinderalimentatie.

De man heeft aangegeven dat hij geen kinderalimentatie wil betalen, omdat het niet zijn kinderen zijn. Door de buitenechtelijke relaties meende hij ook geen partneralimentatie te hoeven betalen.

Er bestaat geen bloed- of aanverwantschap tussen de man en de kinderen, dus kinderalimentatie werd op basis hiervan afgewezen. De rechter zag ook voldoende redenen om de man vrij te pleiten van partneralimentatie.

Vreemdgaan leidt tot verspelen alimentatie?
In dit geval heeft de rechter besloten om de man vrij te pleiten van alimentatieverplichtingen. Vreemdgaan zal echter nu niet tot resultaat hebben dat diegene die vreemd gaat zonder meer geen recht heeft op alimentatie. De uitspraak heeft betrekking op dit geval, maar de niet-bedriegende partner zal wel sterker komen te staan door deze uitspraak bij een procedure om alimentatie.

Lees ook:De hoogte van de alimentatie bepalen
Lees ook:Scheiden is meer lijden voor de vrouw
Lees ook:Hulp bij innen alimentatie
Lees ook:Kinderalimentatie niet meer aftrekbaar vanaf 2015
Lees ook:Alimentatie dubbel aftrekbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.