Dagje uit voor weinig of niets

Een dagje uit met het gezin hoeft niet altijd honderden euro’s te kosten. Met vier personen komt u geen pretpark binnen met honderd euro op zak. Een dagje uit kan ook voor een paar euro’s of zelfs gratis.

In het hoogseizoen naar één van de grote pretparken of dierentuinen gaan, kost u ongeveer €30 euro per persoon om binnen te komen. Natuurlijk gaat u ook nog eten en drinken kopen, waardoor u ongeveer op €50 per persoon uit komt. Hieronder treft u een aantal ideeën aan om goedkoop een dagje uit te gaan of om geld te besparen.

Pretparken
Voor een aantal pretparken kunt u flinke kortingen krijgen op de entreeprijs. Voor Slagharen en Hellendoorn kan de korting oplopen tot 50 procent op de reguliere kosten. Kortingsbonnen worden vaak weggegeven door de detailhandel. Op Marktplaats kunt u de bonnen voor een zacht prijsje kopen.

Evenementen in eigen regio
U hoeft niet ver weg om leuke evenementen te bezoeken. U kunt vaak ook gewoon in de regio terecht, maar dat vergt wel enige speurwerk. Veel dorpen op het platteland hebben een zeer actief verenigingsleven en organiseren evenementen die zeer de moeite waard zijn.

Bezoek informatiedagen
Steeds meer branches komen met weekenden dat bedrijven zijn opengesteld voor het grote publiek. Hierbij kunt u denken aan Campina die eens in het jaar een aantal boerderijen voor het publiek open stellen, of de dag van de chemie, waarin chemiebedrijven hun deuren openen, en natuurlijk “Kom in de kas” om kassen te bezoeken.

Bossen en natuurgebieden
In Nederland hebben wij zeer mooie natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. U kunt op het internet wandelroutes downloaden zodat u de mooiste delen van de gebieden krijgt te zien.

Lees ook:Dagje uit met C1000
Lees ook:Goedkoop dagje uit – Speelstad Oranje
Lees ook:Uitgesteld kaartje voor een pretpark
Lees ook:Hand op de knip in december
Lees ook:Besparen op dure attractieparken

Eén reactie op “Dagje uit voor weinig of niets

  1. paula

    Heerlijk al die korting ! Pretparken zijn echt te duur

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.