Hand op de knip in december

kalenderTraditioneel is december een te dure maand. Dit geldt vooral voor de gezinnen die maandelijks met moeite rond kunnen komen. Vaak worden de financiële zorgen een maandje vergeten.

De maand december is de gezelligste maand van het jaar. Het is ook de maand waar er veel meer wordt uitgegeven dan dat er binnen komt. De strakke planning in de financiën wordt een maandje vergeten om lekker te kunnen genieten van de feestdagen. Honderden euro’s per gezin worden er alleen al uitgegeven aan cadeautjes. Helaas blijft het hier niet bij want het kerstdiner (x2) moet ook niets te wensen over laten. Toch is het ook mogelijk om deze maand heerlijk te genieten zonder uw financiën helemaal in de war te gooien.

Besparen zonder in te leveren
U kunt heerlijk genieten in december en toch minder uitgeven. Het is niet noodzakelijk om voor de kinderen zeer dure cadeautjes te kopen. Natuurlijk willen ze spellen voor de spelcomputer of het liefst een nieuwe spelcomputer, maar u kunt flink besparen door niet alle wensen te vervullen. Koop ze bijvoorbeeld iets wat ze echt wensen en vul dit aan met goedkopere en toch mooie cadeaus. Dit geldt ook voor het eten gedurende de feestdagen. Mensen die met moeite rond kunnen komen, kunnen beter gezellig met z’n allen in de keuken iets heerlijks samenstellen in plaats van een etentje in een restaurant. De meest onzinnige uitgave is wel vuurwerk. Sommige gezinnen schieten voor honderden euro’s de lucht in binnen een paar dagen. Echter ze hebben moeite om maandelijks rond te komen. Door minder uit te geven, gaat u ook met een beter gevoel en een gevulde portemonnee het nieuwe jaar in.

Lees ook:Geld besparen in december
Lees ook:Bespaartips voor de feestdagen
Lees ook:Goedkoop een nachtje weg
Lees ook:Spaargeld is een must
Lees ook:Verzekeringen beeindigen om geld te besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.