Bespaartip: Het Nieuwe Rijden

Jaaa het schijnt echt uit te maken: met een paar aanpassingen in je rijgedrag kun je goed besparen op je brandstofkosten. Ik ben wel bewust eerder aan het doorschakelen sinds er aandacht is voor Het Nieuwe Rijden maar verder… zou ik volgens de test vast nog geen Nieuwe Rijder zijn. Als jij er ook niet meer van weet is het misschien goed om te weten wat Het Nieuwe Rijden precies inhoudt.

 Zo werkt Het Nieuwe Rijden

  • Schakel zo vroeg mogelijk over naar een hogere versnelling en houd een laag toerental aan, zo tussen de 2.000 en 2.500 toeren.
  • Dit geldt voor benzine, diesel en LPG. U kunt in een moderne auto bij een snelheid van rond de 70 km/u al in z’n vijf rijden.
  • Ziet u dat u snelheid moet minderen of stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig het gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.
  • Rij zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid. Cruisecontrol kan hierbij handig zijn. Op de snelweg rijdt u met een kruissnelheid van rond de 90 km/u superzuinig.
  • Controleer maandelijks de bandenspanning en vul zonodig bij.
  • Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer. Laat u niet verrassen. Plotseling stevig op de rem trappen, is zonde van de energie.
  • Zet de motor af bij een openstaande brug, een spoorwegovergang, stilstaand in de file of wachtend op iemand die u afhaalt. Start u weer, doe dit dan zonder gas te geven.
  • Houd uw verbruik in de gaten met behulp van de toerenteller (een laag toerental = zuinig) en boordcomputer.

Uit : Artikel AD ‘Zuinig rijden : óók leuk’

Lees ook:Leasefraudeurs bespied
Lees ook:Is het nog wel slim om een nieuwe auto te kopen?
Lees ook:Nieuwe auto kopen? Niet doen!
Lees ook:Auto inruilen op nieuwere auto
Lees ook:Wordt de autoverzekering duurder door het elektrisch rijden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.