Extra belasting bij overgewicht?

Goh, dat is natuurlijk ook een plan. Extra belasting heffen voor overgewicht. Het gaat bij de overgewichtbelasting eigenlijk om een plan van een gouverneur in New York om extra belasting te heffen op suikerhoudende frisdranken. Dat zou de staat bijzonder veel geld kunnen opleveren. En wie weet zou het de Amerikaan aanzetten tot gezonder leven…

Je kunt dit natuurlijk veel verder voeren. Dat iedereen met een gewicht boven zijn/haar BMI voor iedere kilo overgewicht een x-bedrag aan belasting moet betalen. Dan hoef je het niet via de voedingsmiddelen te doen, want er zijn natuurlijk ook mensen die juist moeten aankomen. En die zouden dan via de frisdrankbelasting ook betalen.

Praktisch wel lastig uitvoerbaar. Moet iedereen verplicht eens per jaar naar de huisarts om op de weegschaal te staan, moet de huisarts het gewicht invoeren in een systeem van de Belastingdienst. En dan zijn er natuurlijk mensen die te zwaar zijn door medische oorzaken, die krijgen dan weer een vrijstelling voor die overgewichtsbelasting.

Afslankprogramma’s moeten dan door de staat gesubsidieerd worden, leuk voor Sonja Bakker en Weight Watchers. Maar ja, wie keurt die afslankprogramma’s dan weer? En sportclubs natuurlijk ook. Waarbij een lidmaatschap niet voldoende is, je moet ook wel echt sporten. Dat moet dan weer gecontroleerd en geregistreerd worden.

Pffff, het valt nog niet mee, zo’n belastingplan. Misschien moeten we het gewicht dan toch maar de eigen verantwoordelijkheid houden. Zonder fiscale consequenties.

Lees ook:Apothekers innen veel geld door declaratiefouten
Lees ook:Belastingaangifte is een plicht
Lees ook:Onzinnige belastingen
Lees ook:Loterijen, een belasting voor dommeriken
Lees ook:Fiscus op stoep voor opbrengst ontmaagding

Eén reactie op “Extra belasting bij overgewicht?

  1. LL

    Dit zit er toch echt wel aan te komen, in welke vorm dan ook. Onze Zuid-Afrikaanse ziektekostenverzekeraar gaat ons vanaf volgend jaar korting geven (tot 25%) op ‘gezonde’ boodschappen!!!! NL loopt meestal wat achter maar ook jullie kunnen dus dit soort dingen gaan verwachten.

    In 2009 you’ll save an incredible 15% or 25% on all HealthyFood™ you buy from Pick n Pay. The Vitality HealthyFood™ benefit will be available from February, making eating healthily easy and more affordable too. There is a great variety of foods on the HealthyFood™ list – all approved by the experts on the Vitality Nutrition Panel. The HealthyFood benefit provides an immediate saving of 15% and all you have to do to increase your saving to 25% is to complete the Personal Health Review on http://www.discovery.co.za – this will also help you find out more about your lifestyle and health risks.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.