Onzinnige belastingen

Onlangs schreef ik op Mijngeld.blog nog over onzinnige verzekeringen. Tros Radar heeft afgelopen maandag aandacht besteed aan onzinnige belastingen.

Volgens de uitzending betalen wij gedurende ons leven €600.000 tot €700.000 aan belastingen. Hierbij kunt u denken aan inkomstenbelasting, BTW en gemeentelijke belastingen. Daarnaast zijn er ook nog belastingen die minder voor de hand liggen of zelfs onzinnig zijn.

Wat denkt u bijvoorbeeld van de bubbelbelasting. Voor wijnen met bubbeltjes moet u een extra belasting betalen. Deze belasting geldt niet voor wijnen zonder bubbeltjes. Dit is een extra heffing bovenop de accijns en BTW. Deze heffing levert de schatkist jaarlijks €3.000.000 op.

Bijvoorbeeld op de IJ in Amsterdam kunt u te maken krijgen met vermaakbelasting. Indien u gaat eten in een pannenkoekenrestaurant op een schip die over de IJ vaart, moet u deze belasting betalen. De belasting bedraagt €0,60 per persoon.

Eigenaren van garageboxen in Velzen moeten rioolbelasting betalen voor hun garagebox. Dit komt niet doordat ze een wc in de box hebben geplaatst, maar doordat het hemelwater van het dak van de boxen afgevoerd gaat worden door het riool.

Lees ook:Alle blauwe enveloppen in de prullenbak
Lees ook:Enig idee wat je aan provinciale belastingen betaalt?
Lees ook:Belasting over spaargeld gaat eindelijk omlaag
Lees ook:Hondenbelasting levert 58 miljoen euro op
Lees ook:Winnaar Staatsloterij moet €495.000 belasting betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.