Kindertoeslag van de Belastingdienst

Tot en met 2007 werd bij de berekening van de te betalen belasting een kinderkorting toegepast. Eén van de vele heffingskortingen die bepaald worden door de persoonlijke situatie. De kinderkorting is per 1 januari 2008 vervangen door de kindertoeslag. Moet je nu gaan betalen voor het feite dat je kinderen hebt? Nee: je krijgt een toeslag. Een tegemoetkoming van de Belastingdienst, net als bijvoorbeeld de huurtoeslag en de zorgtoeslag.

De toeslag is afhankelijk van het inkomen en wordt lager naarmate het inkomen hoger is. Vanaf een inkomen van € 46.700 heb je helemaal geen recht meer op de kindertoeslag.

Voor veel mensen zal het niets veranderen in hun totale financiële plaatje. Alleen mensen die te weinig inkomen hadden om baat te hebben bij de kinderkorting – die ontvangen nu juist wel een hoge toeslag.

Door het toepassen van de reeds bekende gegevens heeft de Belastingdienst ingeschat wie de kindertoeslag moeten gaan ontvangen. Denk je recht te hebben op de kindertoeslag maar heb je niets gehoord van de Belastingdienst? Trek dan aan de bel!

Lees ook:Verdwijnt kinderbijslag?
Lees ook:Dagelijks post van de Belastingdienst
Lees ook:Toeslag wordt aanslag
Lees ook:Aftrekpost weg = toeslag omlaag
Lees ook:Belastingdienst mag (huur)toeslag niet verrekenen met belastingschuld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.