Dagelijks post van de Belastingdienst

belastingdienstOver het jaar 2009 ontvang ik bijna dagelijks post van de Belastingdienst. Niet vreemd dat veel belastingbetalers het overzicht kwijt zijn.

Over het jaar 2009 heb ik meer inkomen ontvangen dan vooraf ingeschat. Hierdoor moet ik kindgebonden budget, kindertoeslag en zorgtoeslag terugbetalen. De Fiscus heeft mij de keuze gegeven om het bedrag in één keer terug te betalen of in maandelijkse termijnen van €20,-. Mijn keuze viel op de regeling van €20,- per maand.

Om de betalingsregeling aan te gaan, moest ik de eerste maandelijkse termijn uiterlijk betaling op de in de eerste beschikking genoemde datum (begin augustus). Na drie termijnen krijg ik nu een aanmaning omdat ik het volledige bedrag van de aanslag nog niet betaald heb. Door aanmaningskosten hebben zij het bedrag met €6,- verhoogd.

Daarnaast heb ik ook een aanslag ontvangen om de zorgtoeslag terug te betalen over 2010, echter in 2010 heb ik geen zorgtoeslag ontvangen.

Vandaag maar even alle brieven en rekeningen van de Fiscus erbij gepakt om overzicht te krijgen over het geheel. Naar mijn mening hebben ze meerdere fouten gemaakt, die ik via de Belastingtelefoon (waar voornamelijk studenten werken) ga proberen duidelijk te maken. Waarschijnlijk moet ik diverse telefoontjes verrichten, omdat het waarschijnlijk verschillende afdelingen aangaat.

Hun slogan: “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” gaat zeker niet op!

Lees ook:Betaling van de zorgpremie blijft achterwege
Lees ook:Teveel ontvangen bedragen terugbetalen aan de Belastingdienst
Lees ook:Zorgverzekering – Het eigen risico gespreid betalen
Lees ook:Heffingsrente fiscus oneerlijk
Lees ook:Zet je geld bij de Belastingdienst: toprendement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.