Garantieregeling voor Achmea

eurekoOok Achmea gaat een beroep doen op de garantieregeling van de Nederlandse staat. Zij gaan een obligatielening uitgeven waarvoor de Nederlandse staat garant gaat staan.

Achmea is een onderdeel van Eureko en is het grootste verzekeringsconcern van ons land. Het concern is naar premieomvang gerekend twee keer zo groot als de tweede verzekeraar van ons land (UVIT). Zij zijn onder andere bekend met de merken: Centraal Beheer Achmea, Zilveren Kruis Achmea en Interpolis.

Achmea Hypotheekbank krijgt een lening van ongeveer €2 miljard gedurende een periode van vijf jaar. Dit is geen bedrag die zij op moeten nemen om het hoofd boven het water te houden. Het grote probleem is dat de kapitaalmarkt nog niet goed functioneert. Door de garantiestelling geeft de Nederlandse staat aan dat zij garant staan voor de lening tot maximaal €2 miljard.

Eerder garantieregelingen
Enkele andere Nederlandse financiële bedrijven gingen Achmea al voor. Eerder hebben onder andere NIBC (een bank), autoleasebedrijf Leaseplan, SNS Bank en Fortis Bank Nederland gebruik gemaakt van de regeling. Minister Wouter Bos heeft vorig jaar €200 miljard beschikbaar gesteld in de garantiepot. Deze pot is ingesteld om de kredietverlening tussen financiële instellingen onderling weer op gang te helpen.

Lees ook:Blijft NIBC Direct jouw keuze?
Lees ook:Wij garanderen Duits spaargeld…
Lees ook:Spaarbanken verplicht onder toezicht van de Nederlandsche Bank?
Lees ook:Wij sluiten minder leningen af, en staan meer rood
Lees ook:Nieuwe Nederlandse spaarrekening: 5,25%!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.