Spaarbanken verplicht onder toezicht van de Nederlandsche Bank?

Op hun website waarschuwt de Consumentenbond voor de nieuwe spaarbank BIG Bank. Deze bank uit Estland valt niet onder het toezicht van de Nederlandsche Bank, waardoor de spaarders bij de toezichthouder in Estland moeten aankloppen bij een faillissement van de bank.

De consumentenbond roept de minister van Financiën (De Jager) op om geen aanbieders meer toe te laten, indien ze niet onder het toezicht van de Nederlandsche Bank vallen. De buitenlandse banken kunnen dankzij het internet zeer laagdrempelig actief zijn in Nederland, maar hoe veilig zijn deze banken en hun garantieregelingen?

Uw spaargeld op een spaarrekening bij BIG Bank valt onder een garantieregeling met een maximaal garantiebedrag van €100.000 per rekeninghouder. In dat opzicht lijkt het verschil met de banken die wel onder toezicht van de Nederlandsche Bank vallen klein.

Toch kan het verschil tussen de beide garantieregelingen groot zijn. Onder de Nederlandse garantieregeling kunt u aankloppen bij de Nederlandsche Bank, maar hoe moet u uw recht halen bij een toezichthouder in Estland?

Lees ook:Bankieren bij Ikea
Lees ook:Bigbank.nl, nieuwe bank in Nederland
Lees ook:Veilig sparen bij een bank
Lees ook:DSB Bank, achtergestelde deposito’s toch onder garantieregeling
Lees ook:Garantiebedrag Bank of Scotland ook 100.000 Euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.