Nieuwjaarswensen voor Bos door Icesave

Wouter Bos heeft ruzie met het IFODat ik daar nou niet aan gedacht heb! Een nieuwjaarskaart sturen naar Wouter Bos om hem te bedanken voor de vergoeding van het Icesave-spaargeld… Wat vind ik het toch altijd schattig dat mensen dat soort dingen doen! Ik stuur wel Nieuwjaarskaarten (nooit Kerstkaarten want ik ben altijd te laat) maar alleen naar familie en vrienden, eigenlijk nooit naar de dokter, tandarts of de Minister van Financiën. Anyway, dit is te lezen op Bosblog, de blog van Wouter Bos. Daar lees je ook dat hij in de Kerstvakantie een boek verslonden heeft over ABN Amro: De Prooi van Jeroen Smit.

Wouter schrijft: “Ter ontspanning ben ik DE PROOI van Jeroen Smit over opkomst en ondergang van ABN Amro gaan lezen. Vanaf nu verplichte kost voor alle Financiën ambtenaren die zich met de toekomst van die bank bezig houden. En voor Gerrit Zalm.

En als er zich nog ooit hier een bankier of een baas uit het bedrijfsleven durft te melden die geringschattend durft te doen over de kwaliteit van de besluitvorming in politiek en overheid en hoog op geeft over ratio en strategie in het bedrijfsleven……ik zal ze met dat boek in de hand het pand uitwerken want het is werkelijk ten hemel schreiend wat een onvermogen en chaos je in dat boek honderden pagina’s achter elkaar tegen komt.”

Misschien ook maar eens De Prooi gaan lezen?

Lees ook:Geldgezicht: Wouter Bos
Lees ook:VerdienIdee: schrijf een boek!
Lees ook:Geldbedrijf centraal: RVS
Lees ook:Gelukkig hebben Jan en Jolanthe allebei geld
Lees ook:Geldgezicht: Jan Kees de Jager

2 reacties op “Nieuwjaarswensen voor Bos door Icesave

  1. icy

    Beste meneer Bos,
    Ook wij wensen u het allerbeste voor 2009 maar willen u wel melden dat de 469 Icesavespaarders met een bedrag boven de 100000 zich ernstig in de kou voelen staan. Het is inmiddels duidelijk dat DNB oftwel de heer Wellink en u dus ook, al heel lang op de hoogte waren van het feit dat het niet goed zat bij Icesave. Tevens heeft DNB de overname van alle icesave rekeningen door 10(!) geinteresseerde banken heeft tegengehouden. Een zuur eind van 2008 en een zuur begin van 2009 voor de 469 Icesave gedupeerden die niet door u geholpen zijn om al hun spaarcenten terug te krijgen. We hopen dat u al deze mensen hoog op de agende houdt; want het gaat hier om eerlijk verdiend spaargeld waar altijd netjes belasting over is betaald en wij zijn nu ten einde raad; ons pensioen en dus een rustige oude dag is weg. HELP meneer Bos, we zijn ten einde raad!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. B

    Ook ik bedank Wouter voor zijn voortreffelijke regeling; want linksom of rechtsom u krijgt al u geld terug is de luidde uitspraak en dat klink heel erg populair en stemmen winnend. Maar de kleine letters zijn dan tot een bedrag van 100.000 euro. Zoveel lof naar je toetrekken, maar de feiten zijn zo dat het gewoon weg praktisch helemaal gefinancieerd wordt door de Ijslandse staat. Bedankt Ijsland. Wouter jammer, maar mij kan je niet voor de gek houden. Politiek heeft altijd een luchtje. Als je echt stemmen wil winnen dan kun je nog zorgen dat de 70 miljoen (vermoedelijk voor het grootste deel met een geurtje)die over is wordt gebruikt om de oprechte belasting betalers, die het deel boven de 100.000 kwijt zijn te compenseren. ABN-AMRO spaarders heb je toch ook gered van de ondergang. Overigens een goede bankier die kan rekenen, die weet ook dat de maatregelen die genomen zijn het minst kosten voor de overheid. Alleen die doorstart door een andere bank, die heeft waarschijnlijk wel weer een politiek belang. Hier wat geven en daar wat geven en politiek populair. Moest de Rabobank een tegoedje krijgen en daarom geen doorstart van Icesave. Rabobank speelt het liefste kindje uit de klas.
    Toch wens ik ook jouw wat je mij ook wenst en dat is een voorspoedig jaar. Handel zoveel mogelijk naar eerlijkheid duurt het langst, dat is ook goed voor je eigen geweten en levert misschien meer op dan alle politieke vriendjes. Dus goed voornemen??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.