Zorgverzekering bij de konijnen af

Konijnenverzekering van PetplanMisschien ken jij de uitdrukking niet maar mijn pa gebruikt hem regelmatig: 'het is toch bij de konijnen af'… het is toch te idioot voor woorden. Nu is er een zorgverzekering voor konijnen geintroduceerd. Is dat te idioot voor woorden of een slim gat in de markt? Petplan is de organisatie die de konijnenverzekering aanbiedt, de achterliggende verzekeraar is Unigarant.

Tja… mensen houden vaak bijzonder veel van hun huisdieren. En de medische kosten zijn voor huisdieren niet bepaald laag. Dus als je niet voor het dilemma wilt komen te staan: opereren kost wel heel veel geld… moet ik dat wel doen…, dan is het misschien prettig als het verzekerd is.

Ik weet het niet. Maar ik moet daar eerlijk bij zeggen dat ik geen enorm dierenmens ben. Wij hebben wel twee katten en ik vind ze wel leuk, maar ik zou het geen houden van willen noemen.

Het is net als met iedere verzekering: de afweging tussen zelf het risico lopen of het afdekken. En voor deze specifieke verzekering gaat het bij dat risico lopen dan nog om twee keuzes: financieel risico of emotioneel risico (als je niet laat behandelen).

Zou het zo zijn dat vooral mensen die niet veel geld hebben zo'n verzekering afsluiten? Zij hebben immers niet de keuze om grote kostenposten uit het eigen spaargeld te betalen. Dus dan maar verzekeren, wat weer veel geld kost waardoor dat sparen er nooit van zal komen. Dubbel eigenlijk.

Lees ook:Catastrofeverzekering van Vereniging Eigen Huis
Lees ook:Aansprakelijkheidsverzekering echt noodzakelijk!
Lees ook:Zorgverzekering goedkoper voor gezonde mensen
Lees ook:Op vakantie, let op uw budget
Lees ook:Tandartsdekking eigenlijk onzin?

4 reacties op “Zorgverzekering bij de konijnen af

  1. joos

    Sorry meneer, maar ik ben echt blij dat mijn lieve konijntjes nu ook verzekerd kunnen worden!
    U verteld dat u zelf twee poezen heeft, maar daar hou je dan toch van??en wil toch t beste voor je beestjes?
    U dus duidelijk niet!
    Dit wilde ik ff kwijt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    Eerlijk is eerlijk: we zorgen zo goed mogelijk voor ze maar ik peins er niet over een zorgverzekering voor ze af te sluiten. En bij een dure operatie zou ik ook echt wel even nadenken. Maar dat is voor iedereen anders, inderdaad afhankelijk van de mate van ‘houden van’ die je voelt voor je huisdieren.
    Hoe ver gaat dit dan? Een zorgverzekering voor hamsters, voor goudvissen??? Ik vind het allemaal prima hoor maar niet voor mij.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend | DierenVerzekeren.nl

    Het hangt eerlijk gezegd een beetje af van de emotionele band die je met je huisdier hebt, en je eigen budget.
    Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die geen risico willen lopen, en niet beperkt worden door hun eigen budget bij de zorg voor hun huisdier!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rene

    Bedankt voor de informatie. Ik twijfel over het afsluiten van een hondenverzekering voor mijn Duitse herder. Ik las net op http://www.hondenverzekeringinformatie.info het een en ander over hondenverzekeringen. Raden jullie een hondenverzekering aan? Alvast bedankt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.