Spaarrente op nul

Je kon erop wachten! Triodos Bank heeft als eerste bank de spaarrente verlaagd naar nul procent. Spaarders mogen hun geld parkeren op de spaarrekening, maar het is qua rendement vergelijkbaar met het sparen in een oude sok of in je matras.

Triodos Bank biedt nu nog een spaarrente van 0,1%, maar vanaf 3 april valt het laatste beetje rendement ook weg. De duurzame bank geeft de aftrap voor andere banken om het voorbeeld te volgen.

Door de extreem lage spaarrente heeft het overstappen naar een andere bank niet veel zin meer. De bank met de hoogste spaarrente is op dit moment ASR met haar Internet Spaarrekening. Zij bieden spaarders nog een rente van 0,6%. Het is natuurlijk ook nog de vraag hoe lang de spaarrente bij ASR zo “hoog” blijft. Het is namelijk geen bank die traditioneel in de top 5 van banken met de hoogste spaarrentes staat.

De banken NIBC Direct en Knab bieden op dit moment nog 0,55%. Dit zijn juist wel banken die altijd al in de top van hoogste spaarrentes meedraaien.

Waarschijnlijk volgen meer banken het voorbeeld is. De volgende stap is een negatieve spaarrente, maar durven banken dat aan? Persoonlijk verwacht ik het niet.

Lees ook:Spaarrente boven drie procent
Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:De Nederlandse grootbanken verliezen spaarders
Lees ook:Spaarder is niet tevreden met hoogte spaarrente
Lees ook:LeasePlan Bank heeft haar spaarrente verlaagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.