Hoogste spaarrente bij een Chinese bank

Alle spaarders leveren aan koopkracht in, want de inflatie is hoger dan de spaarrente. Door de hoogste spaarrente te kiezen kunt u de schade nog beperken. De Chinese ICBC biedt op dit moment een spaarrente van 2,25%.

ICBC staat voor: “Industrial and Commercial Bank of China”. De Chinese bank valt onder de depositogarantiestelsel van Luxemburg. Per rekeninghouder geldt dus een garantie van €100.000. De kans op een faillissement is klein doordat de bank voor China zal gelden als een systeembank. Voor een deposito met een looptijd van één jaar biedt de bank een spaarrente van 2,94%. Nederlanders zullen niet massaal spaarrekeningen gaan afsluiten, want het is voor ons een onbekende bank.

Goed dat buitenlandse banken weer interesse gaan tonen in de Nederlandse markt. Nu maar hopen dat ze ook hypotheken gaan aanbieden tegen een scherpe hypotheekrente. Minder macht bij de Nederlandse grootbanken zal voor consumenten goed zijn.

Lees ook:ING lokt klanten met hoge spaarrente
Lees ook:Grootbanken verhogen spaarrente niet
Lees ook:Maximaal 3 procent spaarrente
Lees ook:De Nederlandse grootbanken verliezen spaarders
Lees ook:Hoogste spaarrente blijft laag

2 reacties op “Hoogste spaarrente bij een Chinese bank

  1. Chris

    Tja, een IceSave-achtige situatie zal niet snel voorkomen (lijkt me). Maar toch vind ik de gedachte dat mijn geld bij een Chinese bank ligt, niet heel erg geruststellend.

      /   Beantwoorden  / 
  2. PC

    Ik denk dat het een kwestie van tijd is. De eerste schaapjes over de dam zijn, dan volgt men wel. Het depositogarantiestelsel van Luxemburg biedt de zekerheid. Vele Nederlanders hebben al geld bij Argenta staan, en dit valt onder het Belgische stelsel. Belgie , Luxemburg, verschil zal niet zo heel groot zijn.
    En als je het geld spreidt tussen verschillende banken en spreidt in deposito & sparen, loop je niet teveel risico klem te komen zitten, als er zich iets voordoet met deze bank, alhoewel de kans zeer klein is. Dan staan er nl. 259 miljoen Chinese rekeninghouders voor het bankfiliaal in Beijing, of voor het partijcongres van de CP hun geld op te eisen. Knappe bewaker die ze dan tegenhoud.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.