Levensloopregeling biedt grote voordelen

De levensloopregeling is geïntroduceerd in 2006. Deze regeling moet ons de mogelijkheid geven om eerder te stoppen met werken, of om gedurende uw loopbaan een bepaalde periode vrij te nemen.

In deze regeling legt u een deel van uw brutoloon opzij, en zodra u onbetaald verlof gaat nemen kunt u het bedrag weer opnemen. U kunt het tegoed alleen in de vorm van een verlof weer opnemen.

De regeling is echter niet populair onder werknemers. Ongeveer vier procent van de werknemers doet mee. Het gebrek aan succes wordt gedeeltelijk veroorzaakt door het feit dat men niet de mogelijkheid heeft om een groot bedrag apart te zetten. Met een bedrag van een paar tientjes in de maand hoeft u niet mee te doen. Het gaat u namelijk jaren kosten om één week verlof op te bouwen.

In de toekomst minder gaan werken
Toch is de levensloopregeling een aantrekkelijke optie indien u maandelijks het geld kunt missen. Voor ieder jaar dat u spaart hoeft u €191 minder aan belasting te betalen. De regeling kunt u ook gebruiken om in de toekomst minder te gaan werken. Mensen met een kinderwens kunnen vooraf een kapitaal opbouwen in de regeling om de zwangerschapsverlof te verlengen.

Lees ook:Wat gaan we doen met de levensloopregeling?
Lees ook:Een extraatje in januari door vrijvallen spaarloon
Lees ook:Wie gaat er meedoen aan de vitaliteitsregeling?
Lees ook:Vóór 67 jaar met deeltijdpensioen
Lees ook:Spaarloon valt vrij op 1 januari 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.