Wie gaat er meedoen aan de vitaliteitsregeling?

Per 1 januari 2012 komen de spaarloonregeling en de levensloopregeling te vervallen. Hiervoor in de plaats komt de vitaliteitsregeling (in 2013). Mijngeld.blog.nl houdt een poll onder de lezers. Gaat u meedoen aan de vitaliteitsregeling?

De vitaliteitsregeling is eigenlijk een sigaar uit eigen doos. Een deel van uw brutoloon gaat u reserveren om op een later tijdstip uit te laten keren. Op het moment dat u het uit laat keren moet u er alsnog belasting over betalen. Met andere woorden, de voormalige deelnemers aan de spaarloonregeling zullen niet blij zijn met de vitaliteitsregeling.

Deelnemers aan de levensloopregeling
De werknemers die tot en met dit jaar deel hebben genomen aan de levensloopregeling, zullen waarschijnlijk ook niet blij zij met de vitaliteitsregeling. In de nieuwe regeling kunt u niet sparen om eerder te stoppen met werken. U kunt namelijk maar maximaal €20.000 opbouwen in het spaarpotje. Dit is veel lager dan de 210 procent van het jaarinkomen dat gespaard kon worden in de levensloopregeling.

Wie is er blij met de regeling en waarom?
Aan de rechterkant van dit artikel treft u een poll aan over de nieuwe vitaliteitsregeling. De vraag is gaat u meedoen of gaat u niet meedoen? Op Rijksoverheid.nl treft u nadere informatie aan over de vitaliteitsregeling

Lees ook:Vitaliteitssparen biedt geen voordelen
Lees ook:Spaarloon valt vrij op 1 januari 2012
Lees ook:Overdrachtsbelasting omlaag, spaarloon verdwijnt
Lees ook:Strijd om het spaarloon kan beginnen
Lees ook:Goed moment om te beginnen met spaarloon

4 reacties op “Wie gaat er meedoen aan de vitaliteitsregeling?

 1. prinsrachid

  De vitaliteitsregeling gaat per 1 januari 2013 in. Zelfs mensen die met de regeling mee willen doen, moeten dus NEE invullen bij de poll, omdat de vraagstelling niet klopt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Juul

  De tekst in de poll is gewijzigd.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Edwin

  Als ik de belastingconsequenties goed interpreteer, is het voordeel van de vitaliteitsregeling effectief het niet hoeven betalen van vermogensbelasting over het opgebouwde tegoed. De betaling van inkomstenbelasting wordt enkel uitgesteld. Het voordeel is dan jaarlijk maximaal 1,2% over 20.000 euro, dus 240 euro.

  Ik vraag me zelfs af of de uitgestelde inkomstenbelasting niet negatief kan uitwerken…
  Stel ik verdien 55k en leg 4 jaar achter elkaar 5k in. In het vijfde jaar neem ik de gespaarde 20k op. Dan kom ik in het vijfde jaar voor mijn IB op 75k en kan ik over de gespaarde 20k mooi 52% belasting betalen terwijl ik anders jaarlijks over de (niet gespaarde) 5k maar 42% had hoeven te betalen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Claudia M.

  Nee, want ik heb er helemaal niets aan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.