Zwart geld toch weer onder het matras

schatkistZwart geld beheren wordt steeds moeilijker. Eerst sloot Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager al een overeenkomst met een anonieme tipgever, nu gaat hij zelfs op jacht naar contant geld.

De douane gaat in de grensstreek op zoek naar Nederlanders die met veel contant geld weer terug gaan naar Nederland. Dit zijn namelijk mogelijk spaarders die niet opgegeven spaargeld gaan opnemen om te voorkomen dat de fiscus zicht krijgt op het spaargeld. België moet namelijk het bankvermogen van de Nederlandse spaarders vanaf 1 januari opgeven bij de Nederlandse Belastingdienst. De zwartspaarders lopen het risico om met terugwerkende kracht aangeslagen te worden voor vermogensrendementsheffing en op een forse boete van de Belastingdienst. Om het geld op te sporen zetten ze geldhonden in.

Deze week zijn de namen van honderden zwartspaarders achterhaald via een tip. De anonieme tipgever kan hier veel geld mee verdienen. Vroeger op school leerden wij al dat je niet mag klikken, maar als mensen er geld mee kunnen verdienen , ligt het toch iets genuanceerder. De tipgever heeft 400 namen opgegeven van spaarders die in totaal 100 miljoen euro op buitenlandse rekeningen hadden staan. De tipgever krijgt een percentage van het opgespoord geld als tipgeld. Dit bedrag kan oplopen tot enkele tonnen aan euro’s.

Lees ook:Naheffing over 81 miljoen euro
Lees ook:Spaargeld beter af in een oude sok?
Lees ook:De Nederlandse grootbanken verliezen spaarders
Lees ook:Nieuw: de Inkeerlijn
Lees ook:Maximaal 3 procent spaarrente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.