Kruidvat geldzaken = OHRA

Branchevervaging op en top. Kruidvat die verzekeringen, leningen en spaarrekeningen aanbiedt. Waarom zou je ervoor kiezen dit soort zaken te regelen via een drogist? Worden je vragen tussen de shampoo’s en paracetamols beantwoord? Ik ben toch benieuwd of er mensen zijn die hiervoor kiezen – en waarom.

Als je iets verder kijkt zie je dat het allemaal producten zijn van OHRA, die Kruidvat aanbiedt. De enige reden die ik me kan voorstellen om het dan via Kruidvat te doen, is als de tarieven lager of de voorwaarden beter zijn. Waar waarom zou je anders niet gewoon OHRA bellen? Als het een besparing geeft op de autoverzekering? Waarom dan niet via de Kruidvat?

Ik ben heel benieuwd of het werkt, of OHRA via dit kanaal nu echt extra klanten binnenkrijgt. En of die mensen dan ook verder kijken dan de gedachte “het is van Kruidvat dus het zal wel goedkoop zijn”. Het verkopen van een autoverzekering verschilt wel sterk van de andere koopwaren die zij aanbieden.

Lees ook:OHRA is gestopt met leningen
Lees ook:Trekpleister gaat ook verzekeringen verkopen
Lees ook:Leeftijdsdiscriminatie!
Lees ook:Onna-onna: vrouwenverzekeraar
Lees ook:Nog een vrouwenverzekeraar!

3 reacties op “Kruidvat geldzaken = OHRA

  1. Leendert

    Al ik kijk naar het rentepercentage van de persoonlijke lening scheelt dit aanzienlijk. Bij Kruidvat kan ik een persoonlijke lening afsluiten voor 5,9% terwijl dit bij Ohra 7,6%. Dus dat scheelt toch nog 1,7%.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    Jaaa ik zie het ook! Pittig verschil waar ik zou verwachten dat de acceptatienormen en voorwaarden gelijk liggen. Uit pure nieuwsgierigheid heb ik even gebeld met OHRA en daar werd me bevestigd dat de kredieten inderdaad alleen op tarief verschillen, als pure actie voor het Kruidvat kanaal. Maar daar werd me ook bij verteld dat iedereen die nu met OHRA belt voor een persoonlijke lening automatisch het Kruidvat aanbod krijgt. Dus dan maakt het nog steeds niet uit, al weet ik natuurlijk niet of dat in de praktijk ook gebeurt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Pet

    Ik heb pas geleden een Maand Spaarrekening geopend bij Kruidvat, de hoge rente sprak mij natuurlijk erg aan. Maar het lijkt erop dat ik mijn €251,- (€1,- voor identificatie van de rekening en je mag max. €250,- per maand sparen) niet meer terug krijg, want het staat al wel op de rekening, maar ik heb geen toegang naar de rekening, omdat ze mij de gebruikersnaam en het wachtwoord niet sturen. De servicelijnen zijn altijd ‘bezet’, daar hebben ze aan mij ook al aardig wat verdient. Ik vraag me af of ze dit bij iedereen zo spelen…

    M.v.g, een gestresste nederlander.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.