Flevoland heeft de hoogste werkloosheid

Uit cijfers van het CBS blijkt dat in alle provincies de werkloosheid is toegenomen in 2013. In de provincie Flevoland wonen nu de meeste werklozen.

Ook de provincies Groningen en Friesland kennen een hoog werkloosheidspercentage. Flevoland komt bijna uit op een werkloosheidspercentage van 11%, Groningen ongeveer 9,5% en Friesland iets meer dan 9%. Over geheel Nederland gerekend was 8,3% van de beroepsbevolking werkloos.

De provincie met de minste werkloosheid is Zeeland. Slechts 5,8% van de beroepsbevolking heeft geen baan. Werkloosheid in Rotterdam is extreem hoog met een percentage van maar liefst 13,9%. Van de vier grote steden heeft Utrecht het minst aantal werklozen, namelijk 8,3%.

Volgens het CBS is de hoge werkloosheid in Flevoland deels te verklaren doordat veel inwoners werken in Amsterdam. De werkloosheid is in onze hoofdstad het sterkst gestegen ten opzichte van 2012. In 2012 was het werkloosheidspercentage nog 8%. In 2013 is het percentage gestegen naar 10%. Relatief veel werknemers uit Flevoland werkten in de financiële dienstverlening in onze hoofdstad.

Voor het jaar 2014 wordt nog een stijgend percentage aan werklozen verwacht. De economie trek aan, maar dat blijkt nog niet uit het aantal banen.

Lees ook:Provincie Gelderland heeft €100 miljoen aan obligaties Dexia
Lees ook:Meeste uitkeringsgerechtigden wonen in Limburg en Groningen
Lees ook:Wat kost een huis gemiddeld per provincie?
Lees ook:Groningers zijn geïnteresseerd in groene stroom Hagenaars minder
Lees ook:Sinterklaas in geldnood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.