Zorgpremie kan fors omlaag

zorgDoor fraude door zorgverleners betalen wij jaarlijks naar schatting €300 teveel aan zorgpremie. Door “slimme” declaraties wordt er drie tot vier miljard euro teveel uitbetaald aan zorg.

Dit blijkt uit een artikel op Telegraaf.nl. Volgens hoogleraar Wim Groot, zijn wij jarenlang naïef geweest door de fraude niet in te zien en in te schatten. Wij hebben teveel vertrouwd op de integriteit van de zorgverleners. Dankzij bepaalde zorgverleners betalen wij nu teveel voor de zorg.

Gisteren was bij Tros Radar nog een reportage over verzekeraar Orion Direct die frauduleus heeft gehandeld, vandaag blijkt weer fraude door zorginstellingen. Jarenlang heeft Orion Direct fraude gepleegd door verzekerden en collega verzekeraars financieel te benadelen.

Het kan toch niet lastig zijn om de verantwoordelijken voor deze frauduleuze handelingen te traceren? Wat moet er gebeuren met deze fraudeurs? De schade terugbetalen kunnen ze niet en de verantwoordelijken bij de zorginstellingen zullen van niets weten. Kortom de zorgbranche wordt even streng toegesproken en ze kunnen weer verder gaan. De fraudeur bij Orion Direct is eenvoudig te traceren en deze zal naar aller waarschijnlijkheid vervolgd worden voor zijn wandaden. De schade terugbetalen zal waarschijnlijk niet gebeuren.

Lees ook:Auto uitlenen? U blijft verantwoordelijk
Lees ook:Autopremies gaan verder omhoog
Lees ook:De eigen bijdrage in de zorgkosten kan zeer hoog oplopen
Lees ook:Leeftijd bepaalt beste keuze
Lees ook:Een helpdesk tegen fraude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.